Política 02/06/2011

Zapatero: "L'única conspiració que ha fet Rubalcaba ha estat contra ETA"

El president del govern espanyol nega que ell pressionés la ministra Chacón per apartar-la de la cursa per la successió al PSOE. Zapatero diu que el ministre de l'Interior era "el candidat natural" i que li molesten els rumors que deien que no s'avenien

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Tinc una gran confiança en ell", ha sentenciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a l'hora de referir-se al nou candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. En una entrevista a RNE ha admès que "tenia ganes de parlar" perquè aquests dies s'han dit "moltes coses" que l'han "molestat". Per això, ha sortit en defensa del seu successor, a qui ha cobert d'elogis, i ha negat que Rubalcaba tramés cap operació per desbancar Chacón passant per sobre de Zapatero: "L'única conspiració que ha fet Alfredo Pérez Rubalcaba en aquest país ha estat contra ETA".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del PSOE ha deixat clar que, en contra del que s'ha publicat, el seu candidat "des de fa mesos" ja estat el vicepresident primer, de qui ha recordat que des de fa temps és el seu col·laborador més estret. Tant és així que l'ha definit com "el candidat natural" que volia la militància. "Tindrà un suport amplíssim, immens, de tot el partit", ha assegurat. Admet que Rubalcaba ja és la "referència" per als socialistes i que ara la seva tasca és posar tota la militància i els dirigents darrere seu.

Zapatero ha agraït la renúncia de la ministra de Defensa, Carme Chacón, a concórrer a les eleccions primàries perquè aquest tipus d'elecció democràtica, ha dit, només tenen sentit quan no hi ha "unanimitat". I aquí tothom volia Rubalcaba, que és "molt estimat" pels socialistes. Ha negat, però, que ell pressionés Chacón perquè tirés la tovallola. Creu que va plegar de forma "lliure", un gest que va ajudar a posar "claredat" a la situació de debat intern en les files socialistes.

stats