Política 12/05/2011

Els partits suspenen la campanya electoral 24 hores per les víctimes de Llorca

Primer ho han acordat en una conversa telefònica a Madrid el president espanyol i el líder del PP i després s'hi han afegit tota la resta de partits

Joan Rusiñol / David Miró
1 min

Madrid / BarcelonaEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, han acordat aquest dimecres a la nit suspendre durant un dia la campanya del 22-M en record de les víctimes del terratrèmol de Llorca, a Múrcia, i com a mostra de solidaritat amb els seus familiars. Els dos dirigents polítics aturaran durant 24 hores els actes previstos de PSOE i PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la Moncloa, Zapatero ha explicat a Rajoy els mitjans que s'han desplegat a la zona afectada per ajudar a les víctimes, com la Unitat Militar d'Emergència. Des que s'han produït els fets i s'ha anat constatant la gravetat de la situació, tots els dirigents polítics espanyols, en plena campanya electoral, han anat expressant el condol als familiars de les víctimes mortals i transmetent les mostres d'afecte als ciutadans de la regió.

Aquest dijous el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, visitarà Llorca i el titular de Foment, José Blanco, ha aturat 'activitat electoral que tenia prevista aquest dimecres a la nit mateix.

La resta de partits han pres la mateixa decisió i no hi haurà campanya durant un dia, tampoc a Catalunya.

stats