Política 16/04/2011

Zapatero: "Catalunya reclama un fons que no li correspon fins al 2013"

El president espanyol diu que el nou sistema de finançament ha beneficiat més Castella-la Manxa que Catalunya. Explica que el PP va votar-hi en contra perquè temia que beneficiaria Catalunya, "però aquí hi ha les dades de quines autonomies se n'han beneficiat".

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat que quan es va canviar el model de finançament, "el PP no només va votar en contra, sinó que va dir que trencava la igualtat i afavoria Catalunya. Sempre fan servir la mateixa tàctica. Però aquí hi ha les dades de quines autonomies se n'han beneficiat". En un míting a Castella-la Manxa ha defensat que amb aquest canvi "en set anys s'han incrementat les inversions en un 80% respecte les del PP", fet que s'ha traduït en un gran impuls a l'AVE, als aeroports i al sistema sanitari de Castella-la Manxa. En aquest sentit, el president autonòmic, José María Barreda, ha destacat que és el que més ha millorat de l'Estat els últims cinc anys, segons el Baròmetre Sanitari 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció ha explicat que el líder del PP, Mariano Rajoy, va demanar que Catalunya cobrés aquest any el fons de competitivitat "després de tot el que han dit de l'Estatut i del finançament de Catalunya". Ha criticat que "alguns només utilitzen l'Espanya de les autonomies per enfrontar". En aquest context, ha afirmat que "Catalunya reclama un fons que no li correspon fins al 2013". Ha defensat que aquest és "un temps històric d'igualtat" entre autonomies que ha vingut després d'un temps on "hi havia territoris que encara no tenien veu".

Ha desitjat la derrota del PP perquè "per millorar en democràcia, moltes vegades el millor és perdre, ja li va passar una vegada i li tornarà a passar". Ha exposat que durant la seva presidència del govern espanyol no s'ha dedicat a defensar-se perquè "havia de defensar Espanya perquè estava en una situació molt difícil". També ha criticat que l'expresident del govern espanyol José María Aznar hagi dit que el deute espanyol no es podrà pagar i que Rajoy critiqués el viatge a Xina, i ha demanat "que em facin entrebancar a mi, no a Espanya". També ha criticat que el PP "utilitza la lluita antiterrorista contra el Govern".

stats