FINANÇAMENT
Política 04/02/2011

Zapatero demana a la Generalitat "compromisos concrets i estrictes" si vol ampliar el deute

El president espanyol assegura que vol que Catalunya tingui un "finançament raonable", però reclama "corresponsabilitat" i garanties que es reduirà el dèficit. Prepara el terreny per a la reunió de dilluns amb Artur Mas

Redacció
1 min

Brussel·lesSi la Generalitat vol que l'Estat li autoritzi l'ampliació del seu deute, haurà de presentar al govern espanyol "compromisos concrets i estrictes", amb un calendari clar per reduir el dèficit. Ho ha advertit José Luis Rodríguez Zapatero aquest divendres al vespre des de Brussel·les, on ha comparegut davant de la premsa després d'una reunió dels 27 socis de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La nostra predisposició és favorable al fet que la Generalitat tingui un finançament raonable, però cal que sigui corresponsable", ha argumentat. I ha al·legat que, en tot cas, "no es tractarà d'una decisió política, sinó tècnica, que tenir fonament financer".

Zapatero i Artur Mas es reuniran dilluns a la Moncloa en la primera trobada entre el president espanyol i el nou president de la Generalitat, i el tema financer serà el principal. De fet, el terreny ja s'està preparant des de fa setmanes i el Govern ja va enviar al ministeri d'Economia un document amb les seves propostes d'austeritat, com va avançar amb detall l'ARA.

Aquest divendres, fonts diverses han alimentat matisos diferents de la posició de Madrid. Rubalcaba, amb to institucional, s'ha limitat a dir que es demanarà col·laboració a Mas per reduir el dèficit i sortir de la crisi. Fonts del govern no concretades han indicat a Europa Press que veuen "difícil" que es permeti ampliar el deute a la Generalitat. I al vespre Zapatero ha fet la seva aportació des de Brussel·les. En realitat, els equips d'una i altra part estan preparant un acord que Mas i Zapatero hauran de ratificar en la seva trobada personal.

stats