Política 23/11/2011

Zapatero i Rajoy s'han reunit dues hores a la Moncloa per parlar de la situació econòmica

També han tractat el traspàs de poders, del qual avui s'ha celebrat la primera reunió

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president electe, Mariano Rajoy, s'han reunit aquesta tarda durant dues hores per donar un repàs general a la situació, i han acordat tornar a reunir-se aviat. Han abordat la situació econòmica de l'Estat –on avui la borsa ha caigut més d'un 2%–, el traspàs de poders entre els dos executius, del qual al matí s'ha celebrat la primera reunió, i la cimera de caps d'estat de la UE que se celebrarà a Brussel·les el pròxim 9 de febrer, segons han confirmat fonts del PP i de la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada s'emmarca en els contactes que els dos presidents mantenen des de fa dies –ja abans de les eleccions– per via telefònica. La cita encara no té data i el fet que sigui pública o no, apunten aquestes fonts, dependrà de la voluntat dels dos presidents i del caràcter que vulguin donar a la trobada. Mariano Rajoy va comunicar el passat dilluns a l'executiva del partit que havia trobat en Zapatero una disposició franca i transparent per fer efectiu aquest traspàs de poders i informar el guanyador de les eleccions de la situació real de l'economia espanyola.

Els seus respectius equips ja han començat a treballar aquest dilluns en el traspàs de poders. Ha sigut en una reunió a la Moncloa, a la qual han assistit el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, i la portaveu del PP al Congrés la passada legislatura, Soraya Sáenz de Santamaría, on s'ha establert el calendari de reunions i ja s'ha fet una primera aproximació de l'estat de les arques espanyoles que es trobarà l'equip de Rajoy quan desembarqui a la Moncloa.

Zapatero i Rajoy també s'han emplaçat a coordinar la postura que el president espanyol en funcions defensarà a la cimera europea de Brussel·les el pròxim dia 9 de desembre. Zapatero hi assisteix com a president en funcions perquè Rajoy encara no haurà pres possessió del càrrec. Dos dies abans, però, Rajoy sí que coincidirà amb la cancellera Merkel i amb Nicolas Sarkozy a Marsella, on se celebrarà la cimera del PP europeu.

stats