Publicitat
Publicitat

Zapatero i Rajoy s'han reunit dues hores a la Moncloa per parlar de la situació econòmica

També han tractat el traspàs de poders, del qual avui s'ha celebrat la primera reunió

El president espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president electe, Mariano Rajoy, s'han reunit aquesta tarda durant dues hores per donar un repàs general a la situació, i han acordat tornar a reunir-se aviat. Han abordat la situació econòmica de l'Estat –on avui la borsa ha caigut més d'un 2%–, el traspàs de poders entre els dos executius, del qual al matí s'ha celebrat la primera reunió, i la cimera de caps d'estat de la UE que se celebrarà a Brussel·les el pròxim 9 de febrer, segons han confirmat fonts del PP i de la Moncloa.

La trobada s'emmarca en els contactes que els dos presidents mantenen des de fa dies –ja abans de les eleccions– per via telefònica. La cita encara no té data i el fet que sigui pública o no, apunten aquestes fonts, dependrà de la voluntat dels dos presidents i del caràcter que vulguin donar a la trobada. Mariano Rajoy va comunicar el passat dilluns a l'executiva del partit que havia trobat en Zapatero una disposició franca i transparent per fer efectiu aquest traspàs de poders i informar el guanyador de les eleccions de la situació real de l'economia espanyola.

Els seus respectius equips ja han començat a treballar aquest dilluns en el traspàs de poders. Ha sigut en una reunió a la Moncloa, a la qual han assistit el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, i la portaveu del PP al Congrés la passada legislatura, Soraya Sáenz de Santamaría, on s'ha establert el calendari de reunions i ja s'ha fet una primera aproximació de l'estat de les arques espanyoles que es trobarà l'equip de Rajoy quan desembarqui a la Moncloa.

Zapatero i Rajoy també s'han emplaçat a coordinar la postura que el president espanyol en funcions defensarà a la cimera europea de Brussel·les el pròxim dia 9 de desembre. Zapatero hi assisteix com a president en funcions perquè Rajoy encara no haurà pres possessió del càrrec. Dos dies abans, però, Rajoy sí que coincidirà amb la cancellera Merkel i amb Nicolas Sarkozy a Marsella, on se celebrarà la cimera del PP europeu.

RE

Més continguts de