Política 23/11/2011

La gravetat de la crisi obliga Zapatero i Rajoy a concertar una reunió

També tancaran una posició comuna que Zapatero defensarà davant els líders europeus

Acn
2 min

MadridEl president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president electe, Mariano Rajoy, mantindran una reunió en els pròxims dies per abordar la situació econòmica, el traspàs de poders entre els dos executius i la cimera de caps d'estat de la UE que se celebrarà a Brussel·les el pròxim 9 de febrer, segons han confirmat fonts del PP i de La Moncloa. La trobada s'emmarca en els contactes que els dos presidents mantenen des de fa dies -ja abans de les eleccions- per via telefònica. La cita encara no té data i el fet que sigui pública o no, apunten aquestes fonts, dependrà de la voluntat dels dos presidents i del caràcter que vulguin donar a la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mariano Rajoy, va comunicar el passat dilluns a l'executiva del partit que havia trobat en Zapatero una disposició franca i transparent per fer efectiu aquest traspàs de poders i informar el guanyador de les eleccions de la situació real de l'economia espanyola. El mateix Zapatero va afirmar després de l'executiva del seu partit que tenia intenció d'actuar amb la "màxima col·laboració" amb Rajoy per al traspàs de poders i no posaria cap impediment a les iniciatives per a l'acceleració de la data de constitució del nou govern.

Els dos presidents han mantingut contactes telefònics en les últimes jornades i els seus respectius equips ja han començat a treballar aquest dilluns en el traspàs de poders. Ha estat en una reunió a La Moncloa, a la qual han assistit el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, i la portaveu del PP al Congrés la passada legislatura, Soraya Sáenz de Santamaría, on s'ha establert el calendari de reunions i ja s'ha fet una primera aproximació de l'estat de les arques espanyoles que es trobarà l'equip de Rajoy quan desembarqui a La Moncloa.

Zapatero i Rajoy també s'han emplaçat a coordinar la postura que el president espanyol en funcions defensarà a la cimera europea de Brussel·les el pròxim dia 9 de desembre. Zapatero hi assisteix com a president en funcions perquè Rajoy encara no haurà pres possessió del càrrec. Dos dies abans, però, Rajoy sí que coincidirà amb la cancellera Merkel i amb Nicolas Sarkozy a Marsella, on se celebrarà la cimera del PP europeu.

stats