Publicitat
Publicitat

Política

Zapatero, decidit a anunciar el 2 d'abril que no es presenta a la reelecció

El partit té previst obrir un procés de primàries després de les eleccions municipals, tot i que la preferència és que hi hagi un únic candidat

Zapatero vol esgotar la legislatura, però no repetirà com a candidat. Així ho té previst anunciar el proper 2 d'abril, tal com assenyalen avui El País, El Mundo i Público. Tots tres rotatius coincideixen en la data (que coincideix amb un Comitè Federal del partit) i en el sentit de la decisió, però orienten els seus articles cap a direccions divergents. Així, El País centra la seva informació en el fet que els barons del PSOE aposten per Rubalcaba com a successor i, a més, volen que ho sigui ja abans de la cita electoral del 22-M. En canvi, Público també reconeix el nom de Rubalcaba com a més probable hereu, però deixa anar el de Chacón com a opció preferent per a un sector dels socialistes. Qui dibuixa un escenari més convuls és El Mundo, segons el qual hi ha barons del PSOE disposats a nomenar l'actual vicepresident Rubalcaba com a successor natural ja el mateix dia de l'anunci de Zapatero, de manera que els fets consumats avortin la possibilitat d'unes eleccions primàries.

Zapatero ha donat algunes pistes les darreres setmanes sobre la seva intenció de no optar a la reelecció com a president del govern espanyol. La més intensa va ser la cancel·lació de l'acte preelectoral que havia de protagonitzar l'11 de març a Vistalegre (Madrid). El líder socialista tindria clara ara la data del 2 d'abril i només la condicionaria a la confirmació de l'horitzó d'estabilitat econòmica que s'ha de fixar en la cimera europea del 24 i 25 de març.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT