Política
Política 20/03/2011

Zapatero, decidit a anunciar el 2 d'abril que no es presenta a la reelecció

El partit té previst obrir un procés de primàries després de les eleccions municipals, tot i que la preferència és que hi hagi un únic candidat

Redacció
1 min
POSAT SEVER Zapatero va comparèixer ahir de manera inusual per explicar l'estat de les centrals.

BarcelonaZapatero vol esgotar la legislatura, però no repetirà com a candidat. Així ho té previst anunciar el proper 2 d'abril, tal com assenyalen avui El País, El Mundo i Público. Tots tres rotatius coincideixen en la data (que coincideix amb un Comitè Federal del partit) i en el sentit de la decisió, però orienten els seus articles cap a direccions divergents. Així, El País centra la seva informació en el fet que els barons del PSOE aposten per Rubalcaba com a successor i, a més, volen que ho sigui ja abans de la cita electoral del 22-M. En canvi, Público també reconeix el nom de Rubalcaba com a més probable hereu, però deixa anar el de Chacón com a opció preferent per a un sector dels socialistes. Qui dibuixa un escenari més convuls és El Mundo, segons el qual hi ha barons del PSOE disposats a nomenar l'actual vicepresident Rubalcaba com a successor natural ja el mateix dia de l'anunci de Zapatero, de manera que els fets consumats avortin la possibilitat d'unes eleccions primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha donat algunes pistes les darreres setmanes sobre la seva intenció de no optar a la reelecció com a president del govern espanyol. La més intensa va ser la cancel·lació de l'acte preelectoral que havia de protagonitzar l'11 de març a Vistalegre (Madrid). El líder socialista tindria clara ara la data del 2 d'abril i només la condicionaria a la confirmació de l'horitzó d'estabilitat econòmica que s'ha de fixar en la cimera europea del 24 i 25 de març.

stats