DEBAT DE POLÍTICA GENERAL AL CONGRÉS
Política 28/06/2011

Zapatero sobre la "desafecció" provocada per la sentència de l'Estatut: "No ho entenc"

El president del govern espanyol assegura que "jurídicament" la resolució "limita molt poc" el text estatutari. Es queixa que els partits catalans "no expliquen" el que el seu executiu ha fet per l'autogovern català

Redacció
1 min
José Luis Rodríguez Zapatero, durant el debat de política general al Congrés / REUTERS

BarcelonaJosé Luis Rodríguez Zapatero no entén la "desafecció" de Catalunya respecte del govern i l'Estat espanyol arran de la sentència sobre l'Estatut. Segons el seu punt de vista, la resolució judicial, dictada avui fa un any pel Tribunal Constitucional, "limita poc" el text estatutari "des del punt de vista jurídic". Només, admet, afecta alguns aspectes "emocionals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol ha constat així als retrets que li havia fet el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, durant la primera sessió del debat de política general espanyola, que serà l'últim per l'encara cap de files del PSOE. Ha estat l'última intervenció de Zapatero abans de tancar la sessió, pels vols de les deu de la nit, i s'ha lamentat de la poca voluntat dels partits catalans d'explicar els ciutadans el que ha fet l'executiu del PSOE per l'autogovern de Catalunya.

"Hem defensat el seu autogovern, hem impulsat i defensat el català a Europa. Això s'explica? Doncs no ho sé. I per què no s'explica? Potser la guerra partidista fa que no s'expliqui", s'ha queixat adreçant-se a Ridao, que feia cara de perplexitat. Zapatero ha retret als republicans que, després del sistema de finançament pactat fa dos anys amb el govern de José Montilla ara demanin el concert econòmic, com li havia recordat el representant d'ERC. "En l'època de més autogovern, és quan hi ha més desafecció. No ho entenc", ha afirmat.

stats