Política 10/12/2016

Sánchez critica la direcció socialista: "Al PSOE hi falta la veu i el vot dels militants"

Paral·lelament, l'expresident Zapatero es mostra optimista i augura un futur millor al partit després del congrés federal

Ara
3 min
Pedro Sánchez a la Corunya / EFE

Lleó / AstúriesEn plena crisi del PSOE, la gestora que lidera Javier Fernández ha rescatat aquest dissabte la figura de l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero per reanimar les bases. Aprofitant, això sí, que aquesta tarda l'exlíder socialista, desbancat pels seus companys de files, Pedro Sánchez tenia el seu segon acte amb la militància a Astúries. Després de deixar l'escó, Sánchez va avisar que recorreria el territori per escoltar els militants i, de moment, ha entomat el repte: aquest dissabte, mentre Zapatero augurava un bon futur al PSOE, alçava una veu crítica des de la localitat asturiana d'El Entrego per dir que la direcció del partit no escolta la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Deixant clar que al PSOE "no hi sobra ningú", Sánchez ha lamentat que hi manqui la "veu i el vot" de les bases, a qui ha demanat que en el pròxim congrés ajudin a fer un partit socialista "unit per a una Espanya millor".

Així ho ha indicat en un acte públic al parc de la Laguna, recollit per Europa Press, al qual han acudit més de mil persones. Acompanyat de dirigents socialistes, com la diputada asturiana al Congrés Adriana Lastra, Sánchez també ha reclamat que es fixi la data del conclave socialista al més aviat millor. Per a Sánchez, l'únic beneficiat d'un PSOE sense lideratge, com l'actual, és el cap de files del PP i president d'Espanya, Mariano Rajoy.

Ha advertit, això sí, que no pretén fracturar la militància, ja que per a un socialista mai serà un adversari un altre socialista. I per a qui parla de "cosir" el PSOE, ha reiterat que "la millor agulla i fill" és la militància "i no quatre oncles al despatx", ha sentenciat amb una clara al·lusió a la gestora actual. "És temps de compromís polític", ha ressaltat en un discurs en què ha reivindicat l'essència del socialisme i on ha fet evident que troba a faltar "acció i lideratge" al PSOE actual.

Zapatero, optimista

Per la seva banda, Zapatero, complint la missió que se li havia atorgat, ha augurat des de La Bañeza (Lleó) que el PSOE estarà "molt bé" quan hagi celebrat el pròxim congrés federal del partit, que segons ell ha de portar la formació a construir "la nova majoria social" que sigui alternativa al PP.

Com es fa això després del guirigall intern i d'haver donat suport a Rajoy havent promès que no el farien mai president? Segons l'expresident es tracta d'elaborar "un projecte amb energia i determinació" que aconsegueixi guanyar com, ha assegurat, "ha sabut guanyar tantes vegades". Només cal que el mateix partit es cregui que el PSOE és "el millor que li pot passar a Espanya", ha dit en declaracions recollides per Europa Press.

Per això, s'ha mostrat confiat que serà el seu partit el que guanyi les pròximes eleccions generals perquè "Espanya funcioni", sempre que "es vulgui, respecti i valori el PSOE", ja que "serà sinònim d'estar a prop de qui ha votat".

L'expresident ha fet aquestes declaracions en l'homenatge que la seva formació ha fet a La Bañeza als prop de 400 alcaldes socialistes que han passat per la província durant tot el període de democràcia.

En aquest esdeveniment, Rodríguez Zapatero ha apuntat a la humilitat com "la llengua pròpia dels socialistes", que suposa "el patrimoni de la gent que ha omplert de continguts la història moderna i contemporània del projecte polític".

Així mateix, ha felicitat els socialistes per "saber omplir l'espai en el govern i en l'oposició per fer marxa enrere en les retallades socials", entre les quals ha assenyalat l'acord per a l'augment del salari mínim interprofessional, la recuperació de l'assignatura d'educació per a la ciutadania, que ha assegurat que dotarà els alumnes de "valors cívics", la millora de les pensions mínimes, la recuperació del finançament de la dependència o la millora de la precarietat laboral.

stats