CONGRÉS DEL PSOE
Política 03/02/2012

Zapatero: "Vaig trigar a reconèixer la crisi, però no hi va haver improvisació"

En el seu darrer informe de gestió com a secretari general del PSOE, l'expresident del govern espanyol apel·la a la recuperació dels "ideals col·lectius" i les grans enteses d'estat amb el PP

Ara
1 min

SevillaL'encara secretari general del PSOE i expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admès aquest divendres que va "trigar a reconèixer la crisi", però a la vegada ha defensat que en cap cas va actuar amb "improvisació". Ha sigut dels pocs elements d'autocrítica que ha articulat Zapatero, visiblement emocionat, en el seu darrer informe de gestió com a secretari general del PSOE durant el 38è congrés federal de la formació. Davant els 900 delegats que aquest cap de setmana han d'escollir entre Carme Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba per liderar el PSOE, Zapatero ha apel·lat aquest divendres a les grans enteses d'estat amb el PP com la via perquè Espanya recuperi els "ideals col·lectius" que ha considerat que des de la Transició s'han anat "deteriorant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha fet una crida perquè el partit actuï diferent que el PP i faci una oposició responsable. Ha defensat les mesures que va prendre en els moments més complicats de la crisi, i ha agraït el "suport lleial" que va rebre del partit en aquests moments. Això sí, ha atribuït la crisi a factors externs. En tot el seu discurs, però, no ha fet ni una sola referència a l'Espanya plural dels seus primers anys al capdavant del PSOE.

stats