DRET A DECIDIR
Política 13/04/2011

Zapatero menysté les consultes per la independència

El president del govern espanyol ha ironitzat sobre les dades de participació i ha recordat que l'executiu que presideix no comparteix “sota cap concepte” el model de consulta

Agències
1 min
Zapatero, a la Xina / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha recordat quina és la posició de l'executiu que presideix respecte a la consulta per la independència que va tenir lloc aquest diumenge a Barcelona. Zapatero ha menystingut la participació de la consulta i ha ironitzat sobre el valor polític d'un 18% de la població catalana. Ha subratllat també que el govern espanyol no comparteix “sota cap concepte” el model utilitzat pels voluntaris que han promogut les diverses consultes al territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Tots podem respectar els números. Cadascú valora què són 18 de cada 100. Però si en fossin 40, seria impressionant, si fossin 60, quin seria l'adjectiu?”, s'ha preguntat amb sarcasme Zapatero, que està de gira a la Xina per recaptar inversions que tanquin les ferides de l'economia espanyola. El president del govern espanyol s'ha centrat en les dades de participació i no ha volgut valorar el fet que la gran majoria de les persones van votar a favor de la independència.

stats