Política 22/05/2011

Zapatero apel·la a la "responsabilitat" per demanar a la ciutadania que acudeixi a les urnes

El president del govern espanyol ha apel·lat a la "responsabilitat" de la ciutadania per demanar una assistència massiva a les urnes

Acn
1 min
Zapatero ha votat aquest matí amb la seva dona. ACN

MadridUn quart d'hora abans de l'hora prevista, a les 10.15 del matí, i rebut amb crits de "fora, fora" el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha votat aquest diumenge al col·legi electoral de Nuestra Señora del Buen Consejo, al barri de La Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha apel·lat a la "responsabilitat" de la ciutadania per demanar una assistència massiva a les urnes en una jornada en què ha recordat que s'escolliran "alcaldes i governs autonòmics que decideixen coses molt importants per a la vida diària de la ciutadania". "Una alta participació és el millor resultat per a aquesta jornada electoral", ha sentenciat. El president espanyol no ha volgut avançar lectures sobre l'abstenció que pugui derivar de les protestes del moviment 15-M ni dels resultats que pugui obtenir la seva formació. En aquest sentit, ha recordat que "una de les grandeses de la democràcia" és que els ciutadans exerceixen el seu vot "lliurement". "Cal respectar el dret de tots els ciutadans a exercir democràticament l'exercici del sufragi que és un pilar fonamental del sistema democràtic que tant volem la immensa majoria dels espanyols", ha dit en resposta a les preguntes dels periodistes.

Zapatero també ha admès que aquest dissabte va parlar amb Rubalcaba del desenvolupament de la jornada electoral i de l'escenari que es dibuixarà aquesta nit. "Com és natural més endavant tindrem ja molt temps per parlar d'altres qüestions", ha apuntat.

stats