Política 10/04/2011

Zapatero s'acarnissa contra la "manipulació" de Telemadrid

El president espanyol diu que "el PP preferia que l'Estat caigués" i hagués de demanar el rescat com ha hagut de fer Portugal

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha criticat en quatre ocasions durant el seu míting de campanya d'Alcalá d'Henares la "manipulació" de Telemadrid. Després de les reiterades crítiques, part del públic ha començat a cridar "fora, fora" a una càmera d'Intereconomia que s'ha posat a plorar i ha hagut de ser rescatada per personal de premsa del PSOE. Zapatero, pensant que era a Telemadrid, ha respòs que "la qüestió no són els treballadors de Telemadrid, és qui mana a Telemadrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de l'inici del seu discurs, Zapatero ha utilitzat Telemadrid per fer campanya contra Esperanza Aguirre. Les primeres paraules que ha pronunciat han estat contra el canal públic. Ha reivindicat que si Telemadrid expliqués qui és Tomás Gómez, tindria una gran victòria el 22 de maig. Abans de dir les inversions de l'Estat a Madrid ha afirmat que "això no sortirà a Telemadrid".

Ha exposat que mentre el PP "presumeix i critica quan no insulta", el PSOE "no presumim perquè els impostos els paguen els ciutadans, mai insultem, el que sí que fem és explicar, explicar i explicar, i escoltar, escoltar i escoltar". Ha dit que només el mou "que a l'Estat les coses li vagin bé i al PSOE encara millor" i davant les enquestes negatives, "estigueu atents, però calma, paciència i tarannà".

Zapatero: "El PP preferia que l'Estat caigués"

Zapatero ha destacat el “compromís i la responsabilitat” del PSOE . Ha recordat que el PP va dir que si hi havia rescat de Portugal, també n'hi hauria de l'Estat: “es van equivocar”, va afegir, perquè “estem aconseguint que l'Estat surti de la crisi per ell mateix”. Ha dit que s'ha d'atribuir la recuperació econòmica de l'Estat a la “força” de l'Estat, a l'acord social i “a les reformes i determinació del govern espanyol”.

Ha criticat que el PP “no ha estat a l'alçada” perquè “no ha donat la mà perquè l'Estat no caigués”. Ha afegit que s'aconseguirà sortir de la crisi mantenint l'estat del benestar. “Ho he explicat moltes vegades però s'ha d'insistir en això” perquè quan l'Estat va créixer es va fer “demanant diners a fora” dels que s'en dedicava una part “excessiva” a la construcció. Aquest model el va posar en marxa el PP, segons Zapatero, i parteix de la liberalització del sòl, un “liberalisme descontrolat”.

Intercanvi d'elogis entre Zapatero i Gómez

El candidat del PSOE a la presidència de la comunitat de Madrid, Tomás Gómez, ha dit que amb Zapatero perquè “va arribar amb la democràcia real”. Ha afegit que gràcies a Zapatero el PSOE “ha aprofundit més en aquesta democràcia de la que ens sentim tant orgullosos”. També ha criticat la seva rival a les eleccions per la comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre.

Gómez ha indicat que el projecte d'Esperanza Aguirre és “només pel seu cercle d'amics, és una privilegiada que governa només per a privilegiats”, ha reblat. Ha afegit que “només per la llibertat val la pena jugar-se la casa i la vida, aquests són els objectius del PSOE”. Ha fet un discurs contraposant les dretes a les esquerres, i ha dit que recollirà el clam de “la gent que ho té difícil”, per això s'ha erigit com “l'únic instrument de la gent que ho té difícil, per ells guanyarem el 22 de maig”.

stats