Política
Política 25/02/2011

Zaragoza creu que CiU "no afronta els problemes d'avui" quan demana sortir de la Lofca

El secretari d'organització del PSC ha evitat valorar la proposta de fer servir els drets històrics per sortir de la Lofca i reclamar un finançament singular. Ho ha considerat un debat a llarg termini que no s'hauria d'abordar avui pels problemes immediats

Redacció
2 min
José Zaragoza, secretari d'Organització del PSC

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } José Zaragoza no vol debatre la proposta de CiU –avalada per ERC i ICV– de sortir de la Lofca fent valer els drets històrics i, aleshores, pactar un nou model de finançament que pugui escapar del règim comú. Així ho ha explicat el secretari d'organització del PSC en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha aprofitat per criticar el Govern: “CiU no afronta els problemes d'avui sinó que planteja problemes a llarg termini. El que hem de fer és parlar del que toca ara”. Zaragoza ha recordat, a més, que el Consell Consultiu va fixar que no es podien fer servir els drets històrics per al finançament. Preguntat fins a tres vegades si, malgrat tractar-se d'una qüestió a llarg termini, veu la proposta acceptable, el líder del PSC ha evitat pronunciar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un altre afer en què Zaragoza ha esquivat la resposta directa i frontal és la del grup propi al Congrés. “Quan toqui, al Congrés [del partit], ja es decidirà. En tot cas no renunciem al grup parlamentari. El PSC és un partit sobirà”.

Les retallades del Govern han estat objecte de crítiques. Zaragoza les ha qualificat de “retallades ideològiques”. “Retallen en educació. ¿Com serem competitius i millorarem la formació dels nostres nanos si retallem en educació i en investigació?”, s'ha preguntat, per tot seguit defensar que el Govern de Montilla es va atrevir a emprendre mesures impopulars com la retallada de sou de 140.000 treballadors de l'administració. “El que estem veient ara en canvi”, ha explicat, “és que Mas dóna més importància mantenir les seves promeses electorals als més rics”, en referència a la supressió de l'impost de successions.

Pel que fa a les detencions a GISA, Zaragoza ha aplaudit l'oficina antifrau. “Ha demostrat que el sistema funciona. Per evitar que els controls siguin fets pels mateixos que prenen les decisions es va decidir fer aquest oficina, aprovada amb el vot en contra de CiU, per cert”. I ha rebutjat cap responsabilitat del Govern en el nomenament de Jordi Vergé: “És un dels milers de funcionaris que hi ha a l'administració pública, amb més de vint anys de trajectòria”.

stats