Política 28/10/2019

Zaragoza (PSC) diu que Vox és un "adversari" i el compara amb l'independentisme: "Són extremismes que es necessiten"

El socialista manté que Torra "no condemna la violència" i que no té "cap interès en el diàleg"

Ara
2 min
El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza abans de ser entrevistat per Gemma Nierga aquest dilluns a Ràdio 4

BarcelonaEl diputat socialista al Congrés José Zaragoza ha reivindicat la participació del PSC a la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) de diumenge a Barcelona. En una entrevista a Ràdio 4, i davant les crítiques rebudes pel fet d'aparèixer al costat del PP, Cs i Vox, ha defensat que la marxa expressava la "voluntat" de "democràcia, diàleg i entesa" i ha recordat que el partit de l'extrema dreta "no hi estava convidat". "Sempre intenten colar-se per provocar una reacció política", ha dit, i ha deixat clar que els socialistes no volen saber "res" dels ultres perquè són "adversaris polítics i ideològics".

Zaragoza, de fet, ha girat la truita per comparar l'independentisme amb Vox. "Són extremistes, d'una banda i de l'altra. Es necessiten els uns als altres, s'alimenten de la confrontació", ha afirmat, i ha destacat que "quan agredeixen la premsa utilitzen la mateixa expressió", en relació a les acusacions de "manipulació" dels mitjans. Un "extremisme" en el qual ha inclòs implícitament el president de la Generalitat. El diputat socialista manté que, tot i el rebuig a la violència que ha fet Quim Torra, el cap del Govern "no condemna la violència". "És un perill", ha dit, i ha assegurat que no posa les "condicions" per al diàleg.

Zaragoza, de fet, ha afirmat que "Torra no té cap interès en el diàleg" i que ho "simula" amb les trucades a Pedro Sánchez. Preguntat per si el president espanyol en funcions agafaria el telèfon a Torra en cas de no estar en campanya electoral, el socialista ha respost que Sánchez ja s'hi va reunir en el seu dia i que la resposta va ser "tombar els pressupostos" de l'Estat. En el repartiment de culpes per la fi de la legislatura espanyola, però, també hi ha inclòs Podem i els comuns, als quals ha acusat de tenir el "mateix relat" que l'independentisme: "No sé distingir entre el discurs de [Jaume] Asens i el de la CUP", ha afirmat.

Marlaska hauria d'"aclarir" la comparació amb Euskadi

Com a punt d'autocrítica interna, Zaragoza s'ha sumat al líder del PSC, Miquel Iceta, i ha discrepat de la comparació entre la "violència" a Catalunya i Euskadi que va fer el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista aquest cap de setmana. "El titular no respon a la realitat del país", ha afirmat Zaragoza, que considera que el ministre hauria d'"aclarir" les seves paraules. Tot i això, no s'ha estat de qualificar Marlaska de polític "ponderat" i "sensat".

stats