Política 18/11/2016

Zoido fa neteja a la cúpula d'Interior: relleva l'equip de Fernández Díaz

L'exalcalde de Còrdova, José Antonio Nieto Ballesteros, nou secretari d'estat de Seguretat

MARIONA FERRER I FORNELLs
1 min
Juan Ignacio Zoido, amb Soraya Sáenz de Santamaría i Cristóbal Montoro dijous al Congrés. EFE

MadridEl ministeri de l'Interior fa neteja i renova per complet l'estil de la seva cúpula. L'exalcalde de Sevilla i nou ministre, Juan Ignacio Zoido, ha decidit girar full per complet a l'etapa de Jorge Fernández Díaz i envoltar-se d'un equip d'andalusos de la seva confiança. L'exalcalde de Còrdova, José Antonio Nieto Ballesteros, passa a ser la mà dreta de Zoido com a secretari d'estat de Seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip andalús es completa amb el nou director de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, fins ara magistrat de l'Audiència Provincial de Sevilla, i el de Tràfic, Gregorio Serrano, del grup municipal a la capital andalusa. En el cas de la Policia Nacional, el nou director, Germán López, és de Badajoz.

A més de les procedències, el que crida més l'atenció de l'elecció de Zoido és la qualificació de la seva cúpula. Nieto no ha treballat mai per a Interior. El 2011 va arribar a l'alcaldia de Còrdova per majoria absoluta. Des del 20-D que és diputat. Ha fet de portaveu del PP de la comissió d'Hisenda i Administracions Públiques.

A més, per primer cop un enginyer agrònom com Germán López dirigirà la Policia Nacional i rellevarà Ignacio Cosidó. López, a més de diputat durant 8 anys, el 2012 va ser designat delegat del govern espanyol a Extremadura.

En el cas de la benemèrita, també per primer cop hi haurà un jutge al capdavant de la Guàrdia Civil. Holgado té 56 anys i va ser el ponent dels recursos presentats en relació amb la mort de la jove sevillana Marta del Castillo.

stats