Política 09/09/2020

Abascal diu que el govern de Sánchez és pitjor que el franquisme

El president espanyol li retreu que "trobi a faltar" la dictadura

Pau Rumbo / Ot Serra
1 min

Barcelona / MadridVox continua tensant la dialèctica, que juga al límit de l'exaltació del franquisme. El president de la formació ultra, Santiago Abascal, ha afirmat al Congrés de Diputats que el govern espanyol actual és "el pitjor en 80 anys". "Són una catàstrofe amb potes", ha etzibat aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tria del marge dels últims 80 anys es correspon, gairebé, amb la dictadura franquista, que es va imposar amb el cop d'estat del 1936 i la victòria final a la Guerra Civil, el 1939.

Potser per mirar de delimitar la seva afirmació en el terreny estrictament econòmic, Abascal ha assegurat que el govern actual és "el que ha causat la contracció més gran del producte interior brut, la destrucció més gran de l'economia, el deute públic més gran i la divisió territorial més gran" des del període esmentat.

Sánchez hi ha reaccionat amb rapidesa: "En un lapsus propi de vostè, ha equiparat governs democràtics a la dictadura franquista". El dirigent socialista també ha acusat Abascal de "trobar a faltar algunes formes de governabilitat afortunadament superades", enmig dels aplaudiments de la cambra.

L'exabrupte, segons ha quedat confirmat després, no ha sigut un lapsus. Abascal s'ha refermat en les declaracions, més tard, amb un missatge a Twitter.

No és la primera vegada que Abascal fa declaracions que coquetegen amb el franquisme. Sempre ha qualificat l'exhumació del cadàver del dictador de "la profanació de la tomba del general Franco", s'ha oposat a penalitzar l'exaltació del franquisme ("volen canviar el Codi Penal per tapar-nos la boca", ha arribat a afirmar) i ha assegurat que els que "defensen l'obra de Franco" tenen cabuda al seu partit.

stats