Política 27/08/2015

La Festa dels Candidats: guia del primer gran acte de campanya de Junts pel Sí

La candidatura sobiranista espera l'assistència de milers de candidats simbòlics de sis de la tarda a deu del vespre al passeig Lluís Companys

Ara
2 min
Plànol del primer gran acte de campanya de Junts pel Sí / ARA

BarcelonaJunts pel Sí celebra aquest divendres el primer acte de campanya al passeig Lluís Companys de Barcelona, amb l'Arc de Triomf com a teló de fons, i espera que es converteixi en la "festa dels voluntaris". Ja hi ha més de 51.000 candidats simbòlics associats a la candidatura, que els estrategs de la coalició esperen ampliar fins a 100.000, segons va explicar aquest dilluns el cap de llista, Raül Romeva. Aquestes són les claus d'un míting que començarà a les sis de la tarda i s'acabarà a les deu del vespre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui hi intervindrà?

Són vuit els membres de la candidatura que intervindran en la part més política de l'acte, que arrencarà cap a les vuit del vespre i s'acabarà cap a les nou. Els dos primers a parlar seran Carme Forcadell i Eduardo Reyes, números dos i sis per Barcelona. Els caps de llista territorials –Lluís Llach per Girona, Josep Maria Forné per Lleida i Germà Bel per Tarragona– seran els següents a prendre la paraula. Artur Mas i Oriol Junqueras, números quatre i cinc per Barcelona, faran de teloners a Romeva, que tancarà l'acte. Cada discurs ocuparà un espai de 10 minuts.

Quin paper tenen els candidats?

Els candidats simbòlics que ja estiguin inscrits al registre de Junts pel Sí podran passar a buscar un 'kit' personalitzat en unes parades que hi haurà a la zona més pròxima a l'Arc de Triomf. Hi haurà una altra parada que servirà perquè s'hi sumin nous voluntaris que encara no ho siguin. Tot seguit hi haurà parades de marxandatge i parades de menjar en format 'food truck' (cuina sobre rodes).

Hi haurà més actes similars?

La campanya que ha dissenyat la coalició integrada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes és molt "horitzontal", segons assenyalen a la sala de màquines, i s'aprofitarà la diversitat de candidats per moure'ls per tot el territori. Això farà que coincideixin poc en un mateix escenari. De fet, això només passarà en comptats mítings, com el de la meitat de campanya i el final, que se celebraran a Barcelona.

stats