Política 02/09/2019

Ada Colau no participarà a la manifestació de la Diada

L'alcaldessa de Barcelona diu que no se sent "representada per la convocatòria"

Ara
1 min
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la seva intervenció després de ser proclamada presidenta de l'AMB de nou.

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no participarà a la manifestació de l'Onze de Setembre organitzada per l'ANC perquè diu que no se sent "representada per la convocatòria". En una entrevista a Cuatro, Colau ha explicat que tot i no sentir-se representada per la convocatòria, respecta "a qui vulgui manifestar-se". L'alcaldessa, a més, ha tornat a criticar que s'hagi judicialitzat el conflicte polític català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ada Colau no participa a les manifestacions de la Diada organitzades per les entitats sobiranistes des del 2016. En la convocatòria de l'any passat, l'alcaldessa també va justificar que no assistia a la manifestació perquè no se sentia "cridada a participar", ja que era un acte "independentista".

L'alcaldessa de Barcelona sí que participarà en tots els actes oficials que organitzaran tant l'Ajuntament com la Generalitat, com ara l'ofrena al monument de Rafael Casanova, i el consistori col·laborarà perquè la manifestació, que cada any congrega centenars de milers de persones, es pugui celebrar amb normalitat. De fet, els comuns només participaran en els actes institucionals de la Diada que siguin "transversals", segons ha dit el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, aquest dilluns en roda de premsa.

stats