Política 21/03/2014

El fill de Suárez parla de mort “imminent” però l'equip mèdic diu que “no hi ha novetats”

Suárez Illana assegura que el desenllaç tindrà lloc "les pròximes hores", però l'equip mèdic matisa el pronòstic

Agències
1 min
Suárez Illana, després de la roda de premsa en què ha anunciat que la mort del seu pare és "imminent" / EFE

MadridDesenes de periodistes fan guàrdia a les portes de la clínica Cemtro de Madrid, on està ingressat Adolfo Suárez, esperant la previsible mort de qui va ser primer president d'Espanya de la democràcia. Aquest divendres al matí, el fill de l'expresident, Adolfo Suárez Illana, ha assegurat que la mort del seu pare era "imminent", ja que el seu estat de salut s'havia deteriorat fins al punt que no sobreviuria més de 48 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hores després, però, els metges que atenen l'expresident ha assegurat que "no hi ha hagut novetats" en el seu estat de salut. Segons ha explicat el cap de l'equip mèdic en una conversa informal amb periodistes, la mort "podria no ser tan imminent".

Suárez està ingressat des de dilluns per problemes respiratoris que s'han estabilitzat, però en canvi els últims dies hauria patit un agreujament de la malaltia neurològica que té des de fa anys, segons la versió d'Adolfo Suárez Illana, que ja parla de "desenllaç".

L'expresident és en una habitació de la primera planta de la clínica, acompanyat dels seus fills, germans i néts. Alguns familiars d'Àvila s'han traslladat també a visitar l'expresident a l'hospital, on s'han bloquejat diverses places d'aparcament per als visitants.

stats