Política 06/09/2019

Podem adverteix que pot "dificultar extraordinàriament" el govern si dona els vots "gratis" a Sánchez

La formació d'Iglesias i el PSOE continuen encallats en les negociacions

Germán Aranda
2 min
Yolanda Díaz : “Segurament Errejón prendria més  vots al PSOE que a Unides Podem”

MadridLa legislatura de Pedro Sánchez podria ser molt dura si finalment Unides Podem decideix cedir els seus vots al PSOE sense acceptar l'acord de cooperació dels socialistes. Ho ha explicat aquest matí a la Cadena SER la portaveu de Galícia en Comú Yolanda Díaz. "Si nosaltres entreguem els vots gratis a Sánchez és més que probable que els dificultem extraordinàriament el govern", ha dit la diputada un dia després de participar amb l'equip negociador de la formació lila en una reunió de més de quatre hores i mitja que no va servir per arribar a avenços substancials en la negociació per a un acord de govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan falten 17 dies per a la data límit per celebrar un segon intent d'investidura de Pedro Sánchez, les comissions negociadores han de fixar una nova data per a les reunions, que segons ha explicat aquest matí a TV3 el portaveu de Catalunya en Comú, Jaume Asens, serà dilluns que ve.

Per a Yolanda Díaz, la proposta del PSOE és una "mal anomenada tercera via" que ofereix de nou "una única via" i un retorn al "govern de partit únic". Díaz, a més, ha criticat que "la maquinària electoral [del PSOE] s'ha posat en marxa", en relació a l'acte de presentació de les 370 mesures que va dur a terme Sánchez dimarts a l'estació de Chamartín: "No sé si era un discurs electoral, però ho semblava", ha criticat Díaz.

Des del PSOE, en canvi, continuen defensant que les 370 mesures per a un govern progressista amb tres garanties de control de compliment del programa i la participació d'Unides Podem presidint òrgans públics i institucions és "un camí intermedi", en paraules de la vicesecretària d'organització del PSOE Adriana Lastra, entre la coalició que encara exigeix la formació lila i el govern del PSOE en solitari. Lastra, a més, ha insistit en la idea llançada dijous per Iglesias que en la negociació sobre el nou govern "no es tracta que hi hagi humiliacions, ni vencedors, ni vençuts". Els dos partits s'acusen de tenir posicions "inamovibles" en la negociació.

stats