Política 31/10/2019

Els Mossos revisaran l'actuació d'uns agents de paisà amb un manifestant a Viladecans

Aquesta anàlisi se sumarà a les 15 altres intervencions del cos que ja s'estan estudiant

Agències
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra revisaran l'actuació d'un grup de cinc agents de paisà que aquest dimecres al vespre intentaven identificar un manifestant a Viladecans que va acabar per terra. Centenars de persones es van concentrar ahir a Viladecans per protestar per un acte del president del govern espanyol en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez. El cos analitzarà les imatges, així com els fets que van passar abans i després del vídeo que ha transcendit, per veure si la intervenció s'ajusta als protocols o no.

En el vídeo compartit a les xarxes socials, dos agents de paisà redueixen el jove mentre diverses persones els demanen que si són policies s'identifiquin, fins que acudeixen al lloc agents uniformats de la unitat d'antiavalots del cos. Segons els Mossos, aquesta actuació es va fer després que el manifestant intentés entrar en l'acte polític i es negués a identificar-se. El jove va ser denunciat per la policia perquè li atribueixen els delictes d'atemptat a agent de l'autoritat i desobediència.

El cos ha insistit que la intervenció dels agents de paisà es revisarà seguint els protocols habituals. Aquest cas se sumarà als altres 15 que ja s'estan estudiant del dispositiu policial de les últimes setmanes pels fets ocorreguts per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va explicar aquest dimarts que almenys 15 actuacions dels Mossos estaven sota sospita perquè són susceptibles de mala praxi i va afegir que, "a mesura que es vagin revisant, es prendran les mesures".

En funció del resultat de la investigació interna, les intervencions que ara se supervisen poden acabar en una informació reservada –si així ho acorda el director general dels Mossos–, que pot derivar en un expedient o una sanció.

Comandaments dels Mossos agraeixen el suport de Buch

En paral·lel, l'associació professional de comandaments dels Mossos Copcat ha agraït aquest dijous al conseller d'Interior, Miquel Buch, el suport que ha donat a les actuacions del cos alhora que ha criticat "l'oportunisme i la irresponsabilitat que han demostrat alguns representants polítics". En una carta al conseller, Copcat ha qualificat d'incondicional el suport del conseller i ha agraït que ho faci malgrat "les dificultats que li han plantejat diferents representants institucionals i polítics, inclòS del seu propi partit".

També ha criticat "l'atac constant de molts mitjans de comunicació" durant els aldarulls per les protestes després de la publicació de la sentència. Copcat ha animat a "depurar les responsabilitats" que corresponguin en les intervencions policials que estiguin fora dels protocols i la legalitat per mantenir el prestigi dels Mossos.

stats