SENTÈNCIA JUDICIAL
Política 17/08/2015

Cessa un assessor d'IU condemnat per donar un cop de puny a un regidor de Podem

Esquerra Unida d'Arganda del Rey nega els fets i anuncia que recorrerà la sentència, però accepta la dimissió del seu tècnic

Efe
2 min
Rubén Caballero, en un vídeo electoral d'IU a Arganda del Rey

MadridRubén Caballero, tècnic de comunicació d'IU i treballador a l'Ajuntament d'Arganda del Rey, ha cessat del seu lloc de lliure designació al consistori en ser condemnat per un delicte de lesions lleus després clavar un cop de puny al regidor d'Arganda Sí que es Pot –vinculat a Podem– David Moya. L'alcalde de la localitat, Guillermo Hita, del PSOE, ja ha anunciat que accepta la dimissió de Caballero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la sentència del jutjat d'instrucció número 2 d'Arganda, amb data 10 d'agost i a la qual ha tingut accés l'agència Efe, es condemna Caballero per un delicte lleu de lesions a la pena d'un mes de multa a raó de 6 euros diaris, cosa que puja a un total de 180 euros, amb arrest substitutori d'un dia per cada dues quotes impagades, a indemnitzar Moya amb 395 euros per les lesions patides i a pagar les costes derivades del procediment.

La sentència, contra la qual es pot interposar recurs d'apel·lació, dóna per provat que, cap a les onze de la nit del 17 de juliol, David Moya era a fora del bar La Bodega de la Poveda, moment en què va sortir de dins Rubén Caballero i, sense dir res, va agafar pel coll Moya i li va donar un cop de puny al pòmul esquerre. "El David li va demanar explicacions i el Rubén li va respondre que el colpejava pel que estava fent a la seva família. Van mantenir la conversa durant una estona", afegeix l'escrit.

Com a conseqüència del cop de puny, David Moya va patir una contusió facial i una contractura cervical. El va assistir el metge el 19 de juliol, i li va impedir durant tres dies que fes les seves ocupacions habituals, segons la sentència. Moya va denunciar l'agressió a la caserna de la Guàrdia Civil i el judici de faltes es va celebrar el 23 de juliol.

En un comunicat, IU-CM Arganda del Rey informa de la dimissió de Rubén Caballero de l'ocupació que tenia a l'Ajuntament i sosté que la denúncia interposada pel regidor Moya és "falsa", de manera que avança que la sentència serà recorreguda. No obstant això, explica que IU ha acceptat la dimissió de Caballero en compliment dels paràmetres de coherència i integritat dels seus càrrecs públics, afiliats i militants en l'exercici de les seves responsabilitats.

stats