Política 09/03/2015

Cayo Lara acusa Aguirre de ser la "padrina" de la corrupció a Madrid

"Això ja sembla 'L'escopeta nacional'", ha dit el líder d'Esquerra Unida, sobre el cas de l'àtic de luxe d'Ignacio González

Efe
2 min
El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, durant la roda de premsa. EFE

MadridEl líder d'IU, Cayo Lara, ha acusat la candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, de ser la "padrina" de la corrupció després de recordar que més de vint càrrecs nomenats per ella estan imputats o a la presó, entre ells el que va ser el seu "número dos", Francisco Granados, regidors i alcaldes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara, que ha recordat en una roda de premsa que Esperanza Aguirre va accedir a la presidència de la Comunitat de Madrid gràcies a l'anomenat "tamayazo", ha assenyalat que l'ara candidata del PP a l'Ajuntament madrileny ha presidit un executiu i un partit que ha estat una "bassa" de la corrupció i ella no estava fora.

A més, segons diu, ha faltat a la paraula donada als madrilenys quan va abandonar el "vaixell" el 2012 a meitat del seu mandat amb l'excusa de fer-ho per motius personals, però mai va acabar de marxat -segons Lara- perquè no només ha mantingut la direcció del partit durant tot aquest temps sinó que ara torna de candidata.

I si Aguirre no li sembla una bona opció per als madrilenys, tampoc Cristina Cifuentes, de qui no espera que tingui un "gran predicament" entre els ciutadans amb el "currículum" amb què es presenta després de passar per la Delegació del govern espanyol a Madrid: l'aplicació de la llei mordassa.

També ha parlat de l'encara president de la Comunitat, Ignacio González, i de les suposades irregularitats sobre la compra del seu àtic a Estepona (Màlaga) i en concret de les gravacions difoses per diversos mitjans, segons les quals González va demanar als agents que tapessin la investigació sobre l'immoble.

IU ha demanat la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del director general de la Policia, Ignacio Cosidó, perquè aclareixin aquests fets.

Segons Lara, és "inaudit" que aquests enregistraments, de 2011, s'hagin ocultat i surtin ara a la llum.

"Això s'assembla cada vegada més a L'escopeta nacional'", ha subratllat Lara.

stats