Política 30/09/2017

Uns 400 bombers ajudaran a garantir que els col·legis electorals es mantinguin oberts

Una vintena de bombers bascos es desplacen a Catalunya per ajudar en la logística

Xavi Tedó
2 min
Uns 400 bombers ajudaran a garantir que els col·legis electorals es mantinguin oberts

SANTA COLOMA DE GRAMENETEls Bombers de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona han anunciat avui que 400 efectius que no treballen demà ajudaran a garantir que els col·legis electorals s'obrin amb normalitat arreu del país. En una roda de premsa a l'Institut Les Vinyes del barri de Singuerlin de Santa Coloma de Gramenet, un dels cinc col·legis electorals habilitats per al referèndum, els bombers han mostrat el seu suport al referèndum. "Tenim mobilitzats centenars de bombers i no podrem estar a tot el país, però serem on hi ha parcs de bombers, on viuen i on ens ho han demanat", ha explicat Marc Ferrer, un dels membres de Bombers per la Independència. Una vintena de bombers del País Basc també s'han desplaçat a Catalunya per ajudar en la logística. "Volem donar un cop de mà en aquest moment històric i estem a la vostra disposició per al que faci falta", ha explicat Iñigo López de Alda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els bombers han desmentit el missatge que circula per les xarxes que la gent truqui als bombers alertant de fum en aquells col·legis on la policia hagi precintat l'entrada. "Demà no truqueu per dir que hi ha fum perquè es col·lapsarà el servei", ha advertit Bernat Pratsginestós, també de la sectorial de Bombers per la Independència. Aquest mateix bomber s'ha mostrat convençut que demà hi haurà una gran participació arreu de Catalunya. "Santa Coloma també està pel dret a l'autodeterminació i demà votarà en massa", ha proclamat enmig d'una gran ovació del centenar de veïns que fan guàrdia a l'institut colomenc per evitar que la policia tanqui el recinte.

La iniciativa de col·laborar en el cordó per impedir que la policia pugui precintar els col·legis electorals o retirar urnes i paperetes demostra la implicació de bona part d'aquest col·lectiu amb el referèndum després que aquesta setmana s'unissin a la manifestació d'estudiants o despleguessin una pancarta gegant de suport a la votació.

stats