Política 05/09/2012

SI denuncia el coronel Alamán Castro a la Fiscalia Militar i a la Fiscalia Superior de Catalunya

Uriel Bertran titlla el militar de "troglodita"

Acn
1 min
El coronel Alamán Castro

BarcelonaEls diputats de SI Uriel Bertran i Alfons López Tena s'han personat aquest dimecres a la Fiscalia Togada Militar de Barcelona per interposar una denúncia contra el coronel Francisco Alamán Castro per les seves declaracions en què amenaçava amb una invasió militar de Catalunya. També va exigir la il·legalització de SI i la detenció del mateix Bertran. També han interposat la denúncia davant de la Fiscalia Superior de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No permetrem que aquests troglodites de l'exèrcit espanyol actuïn amb la impunitat amb què ho estan fent", ha dit Bertran, que ha afegit que espera que això serveixi perquè "es deixi d'amenaçar Catalunya i els diputats del Parlament, a més d'instar a cops d'estat".

Alfons López Tena ha justificat la doble denúncia, per la via civil i militar, per evitar que l'estat espanyol "enganyi i s'inhibeixi en aquesta qüestió", i ha explicat que han denunciat Alamán Castro per provocació i conspiració per a la sedició, provocació i conspiració per a la rebel·lió, l'incompliment de la llei de drets i deures dels membres de les forces armades, diversos delictes contra les llibertats públiques i amenaces i incitació a la violència.

stats