Política 31/08/2012

Sant Pere de Torelló veu una "amenaça" les declaracions del coronel que vol detenir l'alcalde si proclama la independència

L'alcalde respon, en declaracions a Catalunya Informació, al militar ha demanat la seva detenció "immediata" si dilluns el ple aprova una moció sobre la declaració d'independència de Catalunya

Ara
2 min
El coronel Alamán Castro

BarcelonaL'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, troba una "amenaça" les declaracions del coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro, que, en una entrevista a la revista d'extrema dreta 'Alerta Digital', ha demanat la detenció "immediata" de l'alcalde si el ple d'aquest municipi osonenc aprova dilluns que ve una moció sobre la declaració d'independència de Catalunya. Pel coronel "es tractaria d'un acte de traïció tipificat clarament en el Codi Penal espanyol". "Per tant –ha dit–, si al ple s'aprova aquesta barbaritat, s'hauria de procedir a la immediata detenció tant de l'alcalde com dels regidors que votin a favor de la proposta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Informació, l'alcalde Jordi Fàbrega assegura que "en una societat democràtica no hi caben aquesta mena de declaracions d'amenaça". Amb tot, ha dit que no hi vol donar "més èmfasi" per no "caure en el parany". Per Fàbrega, les declaracions del militar pretenen "deslegitimar" el "procés d'independència" de Catalunya i és per això que diu que no hi vol "posar més cullerada".

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha convocat per al proper dilluns 3 de setembre un ple extraordinari amb un únic punt en l'ordre del dia: l'aprovació d'una moció de declaració d'independència de Catalunya. El municipi està governat per Entesa per Sant Pere, amb 10 regidors al govern. L'oposició la forma un sol regidor de CiU.

En l'entrevista a 'Alerta Digital', Alamán Castro també assegura que "dir que els catalans o els bascos sempre han estat nacionalistes és una sobirana mentida que, a base de ser repetida, alguns s'han cregut", i ha afegit que "la base del nacionalisme català és l'odi a Espanya". Per això ha afirmat que la independència de Catalunya només serà "per sobre del meu cadàver".

ERC i SI ja han demanat al govern espanyol la seva destitució per amenaçar Catalunya.

stats