Política 22/09/2012

La Fiscalia del TSJC investiga el coronel Alamán Castro per haver amenaçat amb una intervenció militar si es proclama la independència de Catalunya

El militar a la reserva va afirmar que la independència de Catalunya només serà "per sobre del meu cadàver"

Efe
1 min
El coronel Alamán Castro

BarcelonaLa Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat tramitar la denúncia que va interposar l'entitat Catalunya Diu Prou contra el coronel Francisco Alamán Castro. El militar a la reserva va amenaçar amb una intervenció militar si es proclamava la independència de Catalunya en una entrevista al diari d'extrema dreta 'Alerta Digital'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat en un comunicat Catalunya Diu Prou, la Fiscalia del TSJC ha notificat l'acceptació de la denúncia interposada per "amenaces, sedició i apologia del genocidi, entre altres delictes" .

La fiscalia obre així un expedient per investigar els fets sobre els quals es fonamenta la denúncia i ara determinarà si el militar a la reserva ha comès algun delicte.

En l'entrevista, el coronel a la reserva va assegurar que "dir que els catalans o els bascos sempre han estat nacionalistes és una sobirana mentida que, a base de ser repetida, alguns se l'han cregut", i va afegir que "la base del nacionalisme català és l'odi a Espanya". Per això va afirmar que la independència de Catalunya només serà "per sobre del meu cadàver".

En una altra entrevista, Alamán Castro es va confessar admirador de Franco: "Quin espanyol de bé podria deixar d'admirar-lo", es va preguntar. I va afegir que "tant de bo el segle XXI ens regali un altre espanyol providencial".

stats