Política 13/04/2015

Ciutadans inclourà la legalització de la prostitució al programa electoral de les eleccions espanyoles

"Aquestes persones sembla que no existeixen, hi ha una mena de doble moral col·lectiva, però hi són i tenen el seu patiment", assenyala el president del partit, Albert Rivera, en una entrevista a la SER

Ara
1 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit inclourà la legalització de la prostitució en el seu programa electoral per a les properes eleccions generals. En una entrevista a 'El balcó' de SER Catalunya, Rivera ha apuntat la necessitat de millorar els drets socials de les prostitutes i, al mateix temps, de perseguir les màfies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquestes persones sembla que no existeixen, hi ha una mena de doble moral col·lectiva, però hi són i tenen el seu patiment", ha argumentat. També ha esgrimit raons econòmiques, i ha recordat que la prostitució és la tercera activitat econòmica a Europa, segons alguns estudis recents. Tot i això, el líder de Ciutadans ha assegurat que no impulsarà una legislació d'aquest tipus "sense comptar amb un debat públic amb les persones afectades, i on es posin sobre la taula propostes raonables".

Sobre l'avortament, Rivera ha apostat per una llei de terminis "com la que hi ha a Espanya", però on les menors hagin de comunicar als seus pares la seva decisió d'interrompre l'embaràs. "Nosaltres parlem de comunicar, no de consentir. Consentir és traslladar la voluntat als pares i comunicar és fer partícips els pares. Ens sembla un matís legal important", ha esgrimit.

stats