L'alcaldable de Cs a Argentona admet a la ràdio que desconeix bona part de la informació bàsica del municipi

Odilo Enríquez no sap contestar res de la ronda ràpida de preguntes d'una periodista de Ràdio Argentona

"A quina categoria jugarà el FC Argentona? Quin és el codi postal d'Argentona? Quin malnom tenen els argentonins?" Aquestes són algunes de les nou preguntes sobre informació bàsica d'Argentona que el candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de la localitat, Odilo Enríquez, no va saber contestar ahir als periodistes de Ràdio Argentona.

Durant un minut i mig, Enríquez, que viu a Premià de Mar (tot i que va afirmar a Ràdio Argentona que preveu traslladar-se al municipi que vol representar), no és capaç de contestar cap de les preguntes sobre la localitat que se li plantegen. Fins fa unes setmanes, Enríquez era regidor de Montgat i conseller al Consell Comarcal del Maresme, era militant d'Unió Democràtica i, després de desaparèixer, es va mantenir a totes dues institucions com a membre d'una coalició amb el PDECat. No obstant això, fa sis mesos que milita a Ciutadans. 

El desconeixement que demostra Enríquez durant l'entrevista (que es pot escoltar sencera aquí) s'ha fet viral a les xarxes socials. Amb tot, el candidat va defensar com un avantatge "ser més escèptic i no fer clientelisme ni favoritismes amb ningú", sinó venir "nou, net i polit a fer política". Durant l'entrevista, Enríquez va parlar de la "deixadesa de les urbanitzacions" i va afirmar que els delictes han augmentat al municipi, davant la qual cosa planteja incrementar la presència policial a la vila.

D'altra banda, va proposar la creació d'un "pla de contingència sobre els 'menes'", encara que tot just fa un mes que el grup de joves (d'entre 16 i 17 anys) es va instal·lar al municipi, en un centre, i acompanyats per un grup d'educadors. En el mateix sentit, també va lamentar que en els últims quatre anys l'alcalde Eudald Calvo (CUP) s'hagi centrat massa en polítiques supramunicipals.