Política 12/04/2013

Albiol diu que el judici pel pamflets xenòfobs respon a "una denúncia política"

L'alcalde de Badalona insisteix que "estem parlant de fets" i no de "la persecució de ningú en funció de la seva nacionalitat"

Acn
1 min
García Albiol serà jutjat                       pels pamflets xenòfobs

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, veu "obvi" que l'obertura del judici oral contra ell que ha decretat la titular del jutjat d'instrucció número dos de Badalona pel repartiment dels fulletons que relacionaven immigrants romanesos i delinqüència és "una denúncia política" en contra seva. En declaracions a l'ACN, Albiol ha assegurat que "no és casualitat" que es tardés sis mesos a posar la denúncia contra els díptics i "curiosament davant de les eleccions al Parlament del 2010". Albiol insisteix que "estem parlant de fets" i no de "la persecució de ningú en funció de la seva nacionalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutgessa ha decretat l'obertura del judici oral contra l'alcalde de Badalona pels delictes de provocació a l'odi, a la discriminació o la violència, i per injúria col·lectiva provocadora arran dels fulletons que va repartir l'any 2010 contra els ciutadans d'origen romanès. Albiol ha afirmat en declaracions a l'ACN que "estem parlant de fets" i no de la criminalització d'un col·lectiu.

"Aquests fets no signifiquen la persecució de ningú en funció ni de la nacionalitat ni de qualsevol altre criteri, sinó que són dades objectives que demostren que hi havia una sèrie de persones a Badalona que creaven un conflicte de convivència i incivisme", ha manifestat. Albiol defensa que l'únic que va fer va ser defensar "els veïns que pateixen aquests problemes".

L'alcalde assegura que s'explicarà davant del jutge "amb absoluta normalitat" perquè els problemes, diu, "s'han de parlar de forma clara per poder prendre les mesures per corregir-los". "Explicaré amb xifres objectives la realitat que estaven vivint els veïns de determinats barris de Badalona", ha assenyalat, recordant que la denúncia s'ha arxivat dues vegades.

stats