Política 17/07/2012

Els alcaldes de CiU denuncien "l'atac" de l'Estat a l'autonomia local

La reforma local que impulsa el PP pretén que els municipis de menys de 20.000 habitants traspassin competències a les diputacions i que es redueixin un 30% la quantitat de regidors, entre altres mesures

Sara González
1 min

BarcelonaUna cinquantena d'alcaldes de CiU s'han reunit aquest migdia als jardins del Parlament per denunciar "l'atac" a l'autonomia local que suposa la reforma de la llei de bases de règim local que vol impulsar l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat que ha estat llegit per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, els batlles han denunciat que es tracta d'un atac a l'autogovern de Catalunya, a la democràcia representativa dels catalans i a la història, la identitat i la cohesió del país.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat que el govern de Mariano Rajoy tingui "la mà molt llarga per acorralar el món local i esprémer els recursos econòmics del país".

La reforma local que impulsa el PP pretén que els municipis de menys de 20.000 habitants traspassin competències a les diputacions i que es redueixin un 30% la quantitat de regidors, entre altres mesures.

stats