Política 10/03/2016

L'alcaldessa de Berga haurà de declarar per no retirar l'estelada de l'Ajuntament

Està citada el 5 d'abril per no haver retirat la bandera durant el 27-S i el 20-D

Ara / Acn
2 min
L'alcaldessa de Berga haurà de declarar per no retirar l'estelada de l'Ajuntament

BarcelonaL'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), haurà de declarar davant del jutjat d'instrucció número 1 de Berga per un presumpte delicte electoral. Venturós ha rebut la citació judicial en qualitat d'investigada per haver fet cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant les jornades electorals del 27-S i del 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ACN, Venturós ha explicat que va decidir no treure l'estelada perquè no volia esquivar "el desafiament democràtic" de l'Estat. "Aquí el que es pretén jutjar no és una acció en concret d'una alcaldessa, sinó la voluntat de tot un poble, i entenem aquesta citació com una mostra més de les agressions de l'Estat contra el poble català", ha assegurat.

Montse Venturós haurà de personar-se el proper 5 d'abril als jutjats de Berga en qualitat d'investigada –anteriorment imputada–. La citació judicial que ha rebut és per un presumpte delicte electoral, ja que no va fer cas dels requeriments de la Junta Electoral Central per retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament durant les jornades electorals al Parlament del 27-S i les estatals del 20-D. En totes dues ocasions, van ser els Mossos d'Esquadra els que finalment la van haver de retirar.

Venturós s'ha mostrat "conseqüent" i ha dit que va prendre la decisió de no treure l'estelada del balcó "d'acord amb la política netament independentista manifestada a través de les urnes per la ciutadania de Berga". "La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria i per tant jo, com a alcaldessa, em dec al poble i això és el que faré, respectar la decisió del poble", ha assegurat.

Per altra banda, Venturós ha recordat que la decisió de fer cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular, ja que es tracta d'un acord aprovat per ple el 6 de desembre de 2012.

Concretament, en aquest ple es va aprovar la moció presentada per l'Assemblea Nacional Catalana Berga en la que el consistori berguedà s'adheria a la campanya 'Penja-la i no la despengis fins a la independència', consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l'edifici de l'Ajuntament. L'alcaldessa espera ara rebre el suport de la resta de forces polítiques amb representació al consistori berguedà.

stats