Política 06/07/2019

La nova alcaldessa de Sabadell assegura que no va veure res d'estrany en l'època Bustos: "Ho hauria denunciat"

Diu que intentarà "ajudar tant com pugui" la justícia quan el 24 de juliol declari com a testimoni

Acn
2 min
La nova alcaldessa de Sabadell assegura que no va veure res estrany en l'època Bustos: "Ho hauria denunciat"

SabadellL'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura que durant els sis anys que va formar part del govern de Manuel Bustos mai va veure "res d'estrany", i remarca que si hagués detectat alguna irregularitat "l'hauria denunciat". Ho diu en una entrevista amb l'ACN en què parla de la seva citació per declarar com a testimoni per la peça número 28 d'aquesta causa. "Hi ha una clara vocació política per buscar la meva foto entrant al jutjat", lamenta l'alcaldessa, que recorda que qui ha demanat la seva compareixença ha sigut la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, el portaveu de la qual és l'advocat Raúl García Barroso, que alhora és regidor d'ERC. Amb tot, Farrés insisteix que intentarà "ajudar tant com pugui" amb la declaració.

Marta Farrés assegura que, per a ella, la porta del cas Mercuri està totalment "tancada" i afirma que està compromesa amb el nou càrrec i amb el futur de la ciutat. La nova alcaldessa de Sabadell es mostra tranquil·la davant la seva imminent declaració en relació amb la peça 28 d'aquesta causa, que investiga la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària a l'empresa Smatsa. "No sé què em demanaran", apunta tot insistint que el 24 de juliol explicarà tot el que en sap amb "normalitat" i intentant "ajudar a aclarir tot el que pugui".

Farrés afegeix que en el moment en què es va redactar el plec de clàusules del contracte ella no tenia vincles amb l'àrea d'Espai Públic, sinó que la seva feina girava al voltant de Serveis Socials. "Estàvem en plena crisi econòmica i prou feina tenia gestionant tot això", comenta la socialista, que adverteix que durant els sis anys que va formar part del govern de Manuel Bustos –del 2006 al 2012– mai va detectar cap irregularitat. "No vaig veure res d'estrany, si hagués vist alguna cosa estranya ho hauria denunciat", afirma.

Pel que fa al polèmic viatge que va fer a Nador (Marroc) l'any 2010 i que apareix en el sumari del cas Mercuri, l'alcaldessa assegura que "era un viatge institucional" per explicar "temes de feminisme i com es portava el Centre d'Atenció a la Dona i el d'Atenció Ciutadana". Sobre la possibilitat que l'empresa Smatsa financés aquest desplaçament i d'altres per aconseguir tenir l'adjudicació del contracte, Farrés avisa que ella sempre va creure que qui el pagava era l'Ajuntament.

En referència als processos judicials que l'anterior govern (format per ERC, la Crida, Comuns i Guanyem) va obrir contra Smatsa, indica que es mantindran perquè "han de ser els tribunals els que acabin dirimint què ha passat". En aquest sentit remarca que s'han de "fiscalitzar" totes les concessions de la mateixa manera i conclou que el nou executiu estarà pendent d'exigir a l'empresa que compleixi les seves obligacions contractuals.

stats