Política 25/06/2019

Alejandro Fernández deixarà aquest dimecres la presidència del PP de Tarragona i el partit nomenarà una gestora

Des que va assumir la direcció dels populars a Catalunya compaginava els dos càrrecs

Mireia Esteve
2 min
El portaveu parlamentari del PP, Alejandro Fernández

BarcelonaEl president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, deixarà aquest dimecres la presidència del partit a la província de Tarragona. Segons ha pogut saber l’ARA, la direcció popular ha convocat un comitè executiu extraordinari aquest dimecres a la tarda per nomenar una gestora que s’encarregui del partit a la demarcació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan Alejandro Fernández va assumir la direcció del PP (el novembre de l’any passat), ja era el president provincial de Tarragona, un càrrec que ha mantingut fins ara però que es va comprometre a deixar després d’agafar les regnes del partit a tot Catalunya. De fet, el secretari general dels populars catalans, Daniel Serrano, també va assumir el càrrec sent el president de la formació a la província de Barcelona. Però Serrano va deixar el càrrec al cap de poques setmanes de ser nomenat secretari general.

A diferència de Tarragona, a Barcelona el partit va convocar una junta directiva per fer el relleu i l’actual regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez (afí a la direcció popular), va agafar-ne les regnes. Aquesta fórmula va generar malestar en alguns sectors del partit perquè creien que no s'havia consensuat.

Per a Tarragona, la direcció defensa que una gestora és la solució més senzilla per preparar les bases d’un relleu a llarg termini de la direcció provincial tarragonina. Algunes veus del partit, amb tot, posen en dubte que la fórmula sigui la més adequada per fer el canvi de presidència i creuen que només és una manera de posar-hi gent de “confiança” de Fernández.

De cara als pròxims mesos, la direcció popular té previst canviar la direcció del partit a Girona, que encara capitaneja l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo. Fa dos anys que s’hauria d’haver convocat un congrés provincial per triar un nou president, però el partit encara no ho ha fet.

stats