Política 04/05/2018

Un partit alemany ofereix a Puigdemont ser el seu cap de llista a les eleccions europees

JxCat desmenteix que el president vulgui acceptar l'oferta perquè "no és la seva prioritat"

Ara
1 min
Un partit alemany ofereix a Puigdemont ser el seu cap de llista a les eleccions europees

BarcelonaCarles Puigdemont ha rebut ara una oferta per encapçalar la llista les pròximes eleccions europees, el maig del 2019. Lluny de venir d'una formació catalana, la proposta ha arribat des del Partit Alemany de Centre (DZP). Christian Otte, el secretari general del partit –conservador i catòlic–, ho ha corroborat en declaracions a l'agència de notícies DPA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc després d'haver saltat la notícia, Junts per Catalunya (JxCat) ha explicat que es tracta d'una iniciativa sorgida des de la formació alemanya "sense notificació prèvia" al president i que Puigdemont "no ha parlat amb aquest partit" ni tampoc –tal com han matisat– amb cap altre, sobre concórrer als comicis europeus.

Així, des del partit que sí que encapçala Puigdemont han assegurat que, en cas que la proposta finalment s'oficialitzés, la prioritat del president no són les europees, sinó "la recuperació de les institucions catalanes i la consecució de la llibertat de Catalunya". D'aquesta manera, JxCat ha desmentit una possible participació del president a les eleccions europees. Tot i així, el mateix Puigdemont –establert a Berlín des del 7 d'abril– encara no ha s'ha pronunciat amb relació a l'oferta.

stats