Política 21/09/2013

Alfonso Alonso (PP): "No permetrem que es furti als espanyols el dret a decidir sobre el futur del país"

El portaveu popular al Congrés creu que el PSOE és incapaç de respondre si dóna suport o no al dret a l'autodeterminació

Efe
2 min
El portaveu del PP, Alfonso Alonso, aquest dimarts al Senat / EFE

VitòriaEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha assegurat avui a Vitòria que el Govern i el seu partit no permetrà que es "furti el dret a decidir a cap espanyol" sobre el futur del país. Alonso ha participat en la convenció política que els populars bascos estan celebrant avui a la capital alabesa i que serà clausurada per la presidenta del PP d'Euskadi, Arantza Quiroga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, el portaveu del grup popular a la cambra baixa espanyola s'ha referit als debats sobiranistes a Catalunya i el País Basc i ha dit que és el conjunt dels espanyols qui decidirà el futur d'Espanya.

Alonso ha recordat que el PP ha fet molts "sacrificis" en la defensa al País Basc del model constitucional i ha insistit que el govern de Mariano Rajoy i el seu partit seran "ferms en la defensa dels valors" que se sustenten en aquest model.

El futur d'Espanya, ha insistit, es decidirà "entre tots els espanyols de forma conjunta, dels 46 milions d'espanyols que tenen el dret a decidir sobre el seu futur i sobre el que passa en el conjunt de la nació, el que passi al País Basc i a Catalunya".

Ha fet una crida al PSOE perquè "reflexioni" sobre això, perquè, ara, "no té projecte d'Espanya" i és "incapaç de respondre si recolza o no el dret a l'autodeterminació a Catalunya i el País Basc".

També ha demanat als socialistes que "tornin al seny i al diàleg" en altres matèries i que, per exemple, no utilitzi el problema de la corrupció per atacar a l'adversari polític.

Alonso ha conclòs destacant la feina del govern que presideix Mariano Rajoy perquè, segons el seu parer, les seves reformes són les que estan traient al país de la crisi.

stats