ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/05/2015

Bosch critica que "la liberalització horària el que fa és buidar la ciutat de vida"

El candidat d'ERC a Barcelona afirma que no és culpa de Trias que no es respectin certs horaris, sinó de la llei estatal de comerç

Marc Toro / Roger Tugas
1 min

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dimecres en un esmorzar col·loqui amb Antoni Bassas que a la ciutat "no hi ha lloc per grans centres comercials". En un acte organitzat per l'ARA i la Cambra de Comerç de Barcelona, ha defensat que, "si buides de comerç els barris, els buides de seguretat, interacció humana i de vida", ja que es redueix la quantitat de gent passejant i, per tant, els carrers es tornen més insegurs. En aquest sentit, ha aplaudit que, "per sort", no s'han perdut els mercats dels barris com sí que ha passat a altres ciutats europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix s'ha mostrat favorable a la llei catalana de comerç, que limita els horaris i dies d'obertura de comerços per protegir el petit establiment. "Cal respectar i fer respectar aquests horaris", ha reclamat, ja que "la liberalització horària el que fa és buidar la ciutat de vida".

Tot i això, ha instat a "fer seure els comerciants en una taula fins acceptar un acord" entorn alguns aspectes que resten oberts en la llei -i especialment pel que fa al passeig de Gràcia, on els diumenges el carrer està ple i les botigues tancades-, com certes obertures el cap de setmana o l'hora en què es pot aixecar la persiana. En tot cas, no creu que sigui culpa de Xavier Trias que no es respectin certs horaris, ja que la llei estatal ho permet. "Aquí hi ha un conflicte de competències, cosa que demostra que ens cal un estat que remi a favor de Barcelona", ha conclòs.

stats