Política 01/04/2013

Alfred Bosch demana a Duran que digui si desitja la consulta o només pretén "generar dubtes"

El portaveu d'ERC al Congrés considera que els votants de CiU tenen "tot el dret del món a saber què pensa i què vol" el líder d'Unió

Efe
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch / EFE

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha demanat aquest dilluns al també portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que aclareixi d'una vegada si desitja la consulta d'autodeterminació de Catalunya "o només li interessa generar dubtes i obrir interrogants cada setmana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha partits als quals els costa expressar-se mitjançant una sola veu, i això li passa a CiU, però també al PSC, mentre que a ERC potser li havia passat abans, però ara no és el cas. Anem tots a l'una i toquem la mateixa música", ha afirmat Bosch en declaracions a Efe.

En aquest sentit, ha demanat a la resta de partits "que siguin molt clars i que diguin amb total transparència el que desitgen i es posin d'acord entre ells mateixos, perquè si no, això desorienta els ciutadans".

"El que no pot ser és que Duran i Lleida llanci interrogants sobre el procés d'autodeterminació i després hagi de sortir el president de Catalunya a refer les seves paraules o a tancar els interrogants que ha obert. Aquesta no és una forma saludable de dirigir-se a la gent", ha remarcat Bosch.

"A mi el que m'agradaria saber és què vol Duran, perquè encara no ho sé. Vol interferir en el procés? El vol frenar? El vol allargar? O bé per contra vol ajudar?, perquè depenent del que vulgui, podrem pronunciar-nos els altres", ha afegit.

"Ara mateix desitjaria que Duran em digués si vol o no que la consulta es faci com més aviat millor, i si demano que sigui clar no és tant per nosaltres com per la gent", ha explicat.

Segons Bosch, el líder d'Unió (UDC) i portaveu de CiU al Congrés "hauria de tenir present que la gent després ha de decidir si el torna a votar o no, i la que l'ha votat té tot el dret del món a saber què pensa i què vol".

"Que Duran parli clar sobre si vol o no la consulta", ha insistit el portaveu republicà abans d'assenyalar que "en altres qüestions, quan ell vol, s'expressa molt clarament".

"Ens agradaria saber si li sembla bé la pregunta directa que proposem nosaltres per a la consulta, i si li sembla normal anar obrint dubtes i interrogants cada setmana; potser el que desitja és precisament això, generar dubtes, per això seria interessant que s'expliqui", ha insistit Alfred Bosch.

stats