Política 17/08/2012

Sánchez-Camacho demana un reunió urgent a Mas i l'amenaça de retirar-li el suport si no aparca "l'agenda separatista"

La líder del PPC creu que el Govern ha encetat la transició nacional i s'ha oblidat de la situació econòmica

Sara González
1 min
Sánchez-Camacho a Gràcia / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ha amenaçat de retirar el suport al Govern si no aparca el que ha qualificat d'"agenda separatista". Sánchez-Camacho creu que aquests dies CiU ha encetat un nova etapa de transició nacional i s'ha oblidat dels problemes "reals" del país. "El president Mas ha deixat de banda la situació econòmica, aquests dies només es parla de la Diada", ha dit des del barri de Gràcia de Barcelona, on ha visitat els carrers engalanats per la festa major.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder del PPC considera que el Govern està "dividit i desorientat" i que ho ha demostrat en els darrers dies amb la polèmica generada entorn el caire independentista que l'Assemblea Nacional Catalana vol que agafi la Diada. "El conseller d'Interior ha de lluitar contra la delinqüència, no pot ser un agitador social", ha dit Camacho, qui ha subratllat que el conseller va "desautoritzar" la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Camacho vol reunir-se amb el Govern per posar sobre la taula que l'acord de pressupostos del 2011, on es contemplava una racionalització de l'administració i una retallada de la presència de Catalunya a l'exterior, no s'ha complert. Camacho ha deixat clar que aquest serà el primer ultimàtum a Mas. El segon serà la Diada de l'Onze de Setembre. El PP creu que, amb el clam ciutadà que ha reclamat pel pacte fiscal durant la Diada, el president està fomentant la divisió. "O es fa una Diada unitària o, si es va cap a l'enfrontament, exigirem quin és el projecte alternatiu de Govern si fracassa el pacte fiscal", ha dit la líder del PPC.

stats