Política 21/02/2013

Amaiur exigeix una segona Transició contra la "involució democràtica"

Urbina demana respecte a totes les víctimes, també les de les "tortures i al guerra bruta", però estén la mà al diàleg. Rajoy li diu que és "dels menys indicats per donar lliçons de democràcia"

Ferran Casas
1 min

MadridEl primer problema que, per Amaiur, té l'Estat espanyol és "el dèficit". Però no l'econòmic, sinó el democràtic. En aquesta línia, el portaveu d'Amaiur al debat de política general, Iker Urbina, ha assenyalat la Constitució, el respecte a les víctimes del franquisme o la monarquia com a grans dèficits democràtics d'un sistema que també consagra un model econòmic "injust" que trepitja els drets "dels treballadors i els pobles". Per això cal una segona transició "democràtica" sense dèficits i que, entre altres qüestions, ha d'incloure el dret a decidir tal com demana, ha dit, una majoria a Catalunya i a Euskal Herria, que ha presentat com a víctimes "de la involució democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això és el que passa quan es dóna menjar a piranyes amb catifa vermella al sector públic. L'estat espanyol està a punt d'esdevenir fallit a nivell econòmic i social", ha etzibat el portaveu de l'esquerra abertzale, que amb set diputats és el partit més nombrós del grup mixt.

"Seguim amb la mà estesa per arribar a un acord. A la societat basca ens deu respecte a la paraula i la decisió", ha afirmat el portaveu basc, que ha demanat també respecte a totes les víctimes del conflicte basc, també a les de les tortures i la guerra bruta de l'Estat.

Resposta de Rajoy

En el torn de rèplica, Rajoy s'ha mostrat molt dur amb Urbina. N'ha dit que és "dels menys indicats per donar lliçons de democràcia" i que fins que l'esquerra abertzale no "demani perdó" i exigeixi la dissolució d'ETA, no podrà parlar de "democràcia i llibertat". "El dèficit democràtic el tenen vostès", li ha etzibat.

stats