PRESOS D'ETA
Política 21/11/2013

Amaiur visita presos d'ETA a Sevilla i denuncia al Congrés que pateixen aïllament i agressions

Els reclusos estan en vaga de fam al centre penitenciari Sevilla II

Europa Press
1 min

MadridUna delegació de la coalició abertzale Amaiur ha visitat un grup de presos d'ETA en vaga de fam a la presó de Sevilla II. A més a més el portaveu al Congrés, Xabier Mikel Errekondo, ha denunciat que els reclusos pateixen aïllament irregular i "agressions", pel que ha emplaçat aquest dijous al Govern que posi fi a aquesta situació d'"impunitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el dirigent abertzale ha lamentat que la direcció d'aquesta presó no hagi volgut rebre'ls i que tan sols hagin permès la visita del seu senador Iñaki Goioaga, en la seva qualitat d'advocat.

Errekondo ha posat de relleu la situació d'"extrema gravetat" en què es troben els presos d'ETA, a qui, segons ha denunciat, els mantenen en un règim d'aïllament "irregular" i que, a més, són "agredits" i "castigats" constantment.

Davant d'això, el diputat d'Amaiur ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy que actuï amb "altura de mires" i "responsabilitat" i adopti mesures "urgents" per acabar amb aquestes mesures "excepcionals" i "inhumanes" que van "en contra de la resolució del conflicte basc".

En relació amb la moció pactada per UPyD i el PP que demana eliminar els subsidis als etarres excarcerats -que serà aprovada aquest dijous pel Ple del Congrés-, Errekondo ha assenyalat que es tracta d'una "autèntica irresponsabilitat" i ha censurat que els proponents només busquin amb aquest tipus d'iniciatives "un benefici partidista des de la venjança i sense aportar res".

stats