Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Anasagasti: "Catalunya és la vaca lletera d'Espanya"

"El que hem de demanar els polítics a Madrid és que se'ns respecti, no que se'ns estimi", diu el senador del PNB a TV3

El senador del PNB Iñaki Anasagasti dóna suport a les aspiracions del Govern d'Artur Mas d'aconseguir un nou pacte fiscal. "El que no pot ser és que no es reconegui que Catalunya és la vaca lletera d'Espanya", ha dit en una entrevista a 'Els matins', de TV3. Per explicar la situació de dèficit fiscal que viu Catalunya, el senador ha fet servir aquesta metàfora: "Un no pot tenir un cotxe i després no tenir diners per a la gasolina".

Anasagasti ha defensat les aspiracions de CiU però ha criticat l'exdiputat Miquel Roca, que va fracassar en l'intent de crear un partit de centre a Espanya amb el Partit Reformista Democràtic. "És un gran parlamentari, però un pèssim polític", ha dit. "El que hem de demanar els polítics a Madrid és que se'ns respecti, no que se'ns estimi". "Està encantat d'haver escrit la constitució espanyola, i jo no n'estaria encantat", ha afegit. El senador ha defensat un estat confederal i, a llarg termini, la independència d'Euskadi.

Anasagasti també ha carregat contra la monarquia: "L'actual rei és poc consistent". "Ens han volgut fer creure que era la monarquia més barata d'Europa". El senador del PNB va parlar ahir dels escàndols de la monarquia en un acte a Cornellà de Llobregat amb el diputat d'ERC Joan Tardà.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT