Política 12/01/2015

L'ANC promou una cassolada per exigir a Mas i Junqueras un acord per avançar eleccions

Si no arriba l'entesa política, l'entitat sobiranista promourà concentracions arreu del territori a partir d'aquest dijous i una mobilització de majors dimensions per diumenge

Ara
1 min
Segona cassolada contra el veto de l'Estat al 9-N, al carrer Urgell  / FERRAN FORNÉ

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) promourà una piulada massiva a les 20.30 hores d'aquest dilluns i una cassolada una hora més tard, per exigir a Artur Mas i Oriol Junqueras que arribin a un acord que faci possible la convocatòria avançada d'unes eleccions plebiscitàries a Catalunya, per a abans de les municipals del 24 de maig. Serà la primera acció de la campanya de l'entitat "Acord, eleccions i independència", que preveu d'altres iniciatives per a aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les diferents mobilitzacions s'aniran convocant en funció de l'evolució de les negociacions entre Mas i Junqueras. Si l'acord no arriba abans, la cassolada es repetiria fins dijous 15 de gener, data límit marcada per l'ANC. A partir de dijous mateix, l'ANC promouria concentracions arreu del territori i prepararia una mobilització de majors dimensions per diumenge, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

D'altra banda, el secretariat nacional de l'ANC va decidir en el seu plenari del 10 de gener iniciar un procés de consulta, dirigit especialment als seus associats, simpatitzants i col·laboradors, per decidir quin ha de ser el posicionament de l'Assemblea tant si hi ha acord com si no. Si Mas i Junqueras arriben a una entesa, la consulta servirà per definir quin ha de ser el grau d'implicació i de compromís de l'organització en aquestes eleccions. Si l'acord no arriba, la consulta serà el punt de partida per explicar les actuacions de l'ANC a curt termini.

stats