Política 20/08/2015

Andrea Levy: "Per alguna cosa deu ser que Romeva no vulgui fer balanç del govern de Mas"

La vicesecretària de programes i estudis del PP diu a RAC1 que cal "superar l'asfíxia del debat identitari" i fa una crida a "reconduir les relacions" entre Catalunya i Espanya "des del diàleg i el consens"

Ara
2 min
Andrea Levy, en la roda de premsa d'aquest dissabte / ACN

BarcelonaLa vicesecretària de programes i estudis del PP, Andrea Levy, considera que el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, evita fer valoracions sobre la gestió d'Artur Mas al capdavant de la govern de la Generalitat perquè el balanç seria negatiu per la seva candidatura unitària. "Per alguna cosa deu ser que Romeva no vulgui fer balanç del govern de Mas", ha dit Levy en una entrevista a 'El món a RAC1', en què ha assegurat que "les eleccions autonòmiques" del 27-S "són l'oportunitat per superar l'asfixia del debat identitari", alhora que ha fet una crida a "reconduir les relacions" entre Catalunya i Espanya "des del diàleg i el consens", "no des de la ruptura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Levy ha considerat que "els grans temes" que "realment" interessen a Catalunya són "l'atur i el deute" i, en aquest sentit, ha assegurat que l'objectiu del PP és aproximar-se "a tots els ciutadans de l'àrea metropolitana" que volen superar el debat sobiranista i "centrar-se en altres problemes". "Crec que els debats nacionalistes són d'una altra època", ha afegit.

Sobre el candidat del PP al 27-S, Xavier García Albiol, Levy ha afirmat que està tenint una "acollida molt positiva" i ha considerat que "les etiquetes" que se li han posat "és perquè temen la seva força". En la mateixa línia, ha assegurat que el PP de Catalunya ha "renovat" l'equip per tenir "l'oportunitat" de plantejar "un nou projecte polític que ens permetrà superar el debat identitari".

Preguntada sobre tots els vetos que rep Catalunya per part de l'executiu espanyol a través de les sentències del Tribunal Constitucional, Levy ha dit que "l'Espanya de les autonomies s'ha fet gràcies al Tribunal Constitucional", i ha afirmat: "Espanya no em sembla un país centralista".

Encara sobre el TC, ha dit que cal "dotar de més prestigi el paper del Tribunal Constitucional" i ha afirmat que "no hi ha d'haver aquesta sensació de control polític".

stats