SOCIETAT
Política 27/07/2011

Àngel Colom diu que la firma del conveni amb el Palau és falsa

L'antic líder del PI reconeix que va rebre 75.000 euros de Fèlix Millet però nega que la quantitat ascendeixi fins als 150.000, com figura al document

Laia Espín
2 min
Colom, sortint del jutjat, acompanyat del seu advocat, Xavier Melero, i de Francesc Sánchez, secretari de CDC / ACN

BarcelonaEl responsable d'Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Àngel Colom, ha declarat aquest matí davant el jutge del cas Palau com a responsable civil a títol lucratiu. Segons el seu advocat, Xavier Melero, Colom ha reconegut que l'any 2000 va rebre de Fèlix Millet 75.000 euros per eixugar els deutes del dissolt Partit Independentista (PI), però ha negat que la quantitat rebuda sigui de 150.000 euros, com figura al conveni. Segons Colom, doncs, la firma que figura al document és falsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Colom ha declarat durant tres quarts d'hora davant el jutge i ha insistit en la versió que ja va donar davant la comissió d'investigació del Parlament. No ha volgut dir, però, qui li va suggerir que demanés diners a Millet. El polític ha explicat que des de l'any 2009 està en contacte amb el Palau per retornar els diners i que en les últimes setmanes s'ha reprès la negociació. Colom ha entrat als jutjats acompanyat dels dirigents de CiU Jordi Turull, Montserrat Candini i Francesc Sànchez. Turull en unes breus declaracions a la premsa ha donat el seu "suport exprés i explícit a una persona honesta, patriota i servidora d'aquest país que s'ha trobat enmig d'aquesta cosa".

El procés ha passat ja per les mans de dos magistrats i ara està en mans d'un tercer jutge que ha assumit el cas, Josep Maria Pijuan. La decisió de fer declarar Colom -juntament amb la imputació i declaració la setmana passada de Rosa Garicano, exdirectora general de l'entitat- és la primera que pren Pijuan des que va ocupar la titularitat del jutjat número 30. La investigació de la peça principal del cas Palau està, segons fonts judicials, molt avançada. Tot i això, dos anys després de l'escorcoll del Palau de la Música encara no s'ha aclarit exactament la quantitat robada a la institució pels autors confessos, Fèlix Millet i Jordi Montull, ni tampoc s'ha comprovat si, com van deixar anar alguns dels implicats, el Palau havia estat la caixa registradora del famós 3%.

stats