Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Àngel Ros, sobre el pacte amb Bustos: "Les votacions sobre el fons de competitivitat o sobre el preàmbul de l'Estatut haurien anat diferent"

L'alcalde de Lleida insisteix a defensar l'acord amb el sector més espanyolista del PSC per tancar el debat sobre el grup propi a Madrid abans del congrés

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que amb l' acord a què ha arribat amb Manuel Bustos perquè el PSC pugui votar diferent al PSOE al Congrés, les votacions sobre el fons de competitivitat o sobre el preàmbul de l'Estatut haurien anat diferent. Ros insisteix que no tanca la porta al grup propi a Madrid però creu que els socialistes catalans no han de tenir por de negociar i pactar amb el PSOE. "Som un partit clarament federalista i hem de ser coherents. Si volem una Cataluntya federal amb Espanya també ho hem de ser amb el PSOE", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ros, que s'alinea amb l'ala catalanista del partit, ha recordat: "Hem de recuperar el catalanisme polític progressista". I ha defensat una reforma dels òrgans de govern al congrés de la tardor, sense dir noms. "Quan en un equip els resultats no acompanyen es fan fitxatges i es canvien persones de lloc a l'alineació. Hem de reforçar la plantilla i segurament han de jugar en posicions del camp de joc diferents". De tota manera, ha evitat desvelar si aspirara a liderar el PSC en el congrés.

Dilluns l'alcalde de Lleida va arribar a un acord amb el de Sabadell, Manuel Bustos, per tancar el debat sobre el grup propi a Madrid. Ros i Bustos van entregar al primer secretari, José Montilla, una proposta de resolució que es tractarà al congrés i que obre la porta a que el PSC pugui votar diferent del PSOE al Congrés dels Diputats en casos "excepcionals relatius a temes d'especial interès per a Catalunya i el seu autogovern". A canvi es renuncia al grup parlamentari propi.

L'exconseller Ernest Maragall ja ho ha criticat pel Twitter.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT