Política 12/08/2015

Àngel Ros: "La independència no és viable"

L'alcalde de Lleida i president del PSC insisteix a RAC1 que l'aposta dels socialistes catalans és "un estat federal i un sistema fiscal especial per a Catalunya"

Ara
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, després dels fets ocorreguts aquest dilluns a la capital del Segrià.

Barcelona"Creiem que el dret a decidir ha evolucionat cap al concepte de la independència, i la independència no és viable. Nosaltres optem per una reforma constitucional cap a un model federal". Ho ha dit l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, en declaracions aquest dimecres a 'El món a RAC1', en què ha insistit que l'aposta dels socialistes catalans és "un estat federal i un sistema fiscal especial per a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha matisat les seves declaracions d'ahir i ha assegurat que "el pas endavant" dels socialistes catalans "no és eliminar el dret a decidir del programa electoral". "En abstracte, tots hi estem d'acord [amb el dret a decidir]. Però aquí s'ha confós dret a decidir amb independència", ha insistit l'alcalde. En aquesta línia, ha argumentat que "el pas endavant del PSC" és presentar "un model viable" per reconèixer la "singularitat" de Catalunya dins el marc de l'estat espanyol.

"Volem un model viable, no volem generar frustració als ciutadans", ha subratllat Ros, alhora que ha afirmat que "els catalans no podem acceptar una reforma constitucional que no reconegui la nostra singularitat cultural i l'equitat fiscal".

Respecte de la manifestació de la Diada, Ros ha assegurat que "ningú es pot apropiar de l'Onze de Setembre" perquè "és patrimoni de tot el país", i ha lamentat que el tret de sortida de la campanya electoral coincideixi amb "el dia de la festa nacional".

stats