ACORD PER A LES ELECCIONS
Política 19/01/2015

ERC veu "imprescindible" pactar abans de les municipals el full de ruta posterior al 27-S

Simó defensa que, si l'independentisme obté la majoria dels diputats en les eleccions, no cal un altre referèndum més enllà del que permeti ratificar la Constitució catalana

Roger Tugas
2 min
La portaveu d'ERC, Anna Simó, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha defensat aquest dilluns que el full de ruta per fer efectiva la independència és "clau per l'objectiu principal per als propers mesos". "Cal fixar el full de ruta de mínims per saber quines passes fer si hi ha majoria independentista", ha assegurat la dirigent republicana, qui veu "imprescindible tancar-lo abans de les municipals" i fer-lo "el més ampli possible". Així, ha afegit que li agradaria pactar-lo amb ICV –tot i que els ecosocialistes se n'han desmarcat els últims dies–, ja que "són demòcrates i es van implicar en la consulta". Els diversos partits que van donar suport al 9-N estan treballant des de fa setmanes en un esborrany de full de ruta que preveu una declaració unilateral d'independència la primavera del 2016, segons va avançar l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant al seu contingut, Simó ha apostat perquè el 27-S ja actuï com a referèndum i, per tant, "no hi ha cap necessitat de fer un referèndum com a segona volta", com va insinuar Artur Mas. "Atès que s'ha convingut que el mandat democràtic només pot ser amb unes eleccions, només contemplem un referèndum per referendar la Constitució catalana i tot el procés", ha asseverat. "Si hi ha una majoria de diputats independentistes, no entenem que es demani un altre referèndum", ha insistit encara, a preguntes dels periodistes.

Els republicans creuen que "encara queden uns 300.000 ciutadans que no veuen clara la independència" i que es podrien convèncer si es dibuixa un horitzó de "país net". D'aquesta manera, com a resposta al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que va acusar CiU i ERC de preocupar-se pel seu lloc en el poder, Simó ha replicat que el seu partit aspira a la independència per "millorar el benestar, crear ocupació, tenir unes institucions netes, l'aprofundiment democràtic i tenir les eines d'autogovern d'un estat". "Que es preocupi dels ciutadans de Catalunya, que no ho ha fet fins ara", ha etzibat en relació a Sánchez.

stats