Anticicló
Política 10/02/2011

Assumpta Farran: "La normativa ambiental europea és absolutament incomplible"

La directora general de Qualitat Ambiental assegura que "entre 70 i 110 km/h és on els cotxes contaminen menys"

Redacció
1 min

BarcelonaLa directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, assegura que "la normativa europea" en matèria de contaminació ambiental "és incomplible absolutament per tothom", ja que, segons ha explicat, "es basa en càlculs de laboratori" que no es poden reproduir en la realitat. Per això, no s'ha mostrat especialment preocupada per l'expedient obert per la Fiscalia per analitzar el compliment d'aquestes exigències a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistada a El Món a RAC1, Ferran ha assegurat que "en el tema mediambiental no hi ha blancs ni negres, tot són grisos", i ho ha exemplificat. Segons ha dit, els motors de gasoil emeten menys CO2 però més partícules que la benzina, i per tant és un combustible més adequat per a l'àmbit urbà, però no tant per a altres àrees. També ha explicat, entre d'altres coses, que la velocitat a la qual els cotxes contaminen menys és "entre 70 i 110 quilòmetres per hora", i que, per tant, les zones 30 són una bona mesura de pacificació del trànsit, però no contribueixen a reduir la pol·lució. "A velocitats molt baixes, un cotxe va molt revolucionat i contamina molt", fins al punt que un vehicle "a 120 contamina menys que a 20" quilòmetres per hora.

Sobre l'anticicló que obliga a mantenir la velocitat màxima a 80, la previsió indica que es retirarà durant el cap de setmana, i Farran ha avançat que "quan se'n vagi, s'aixecarà el límit de 80". "Però si torna a venir, ho tornarem a fer", ha advertit. Farran també ha explicat, però, que no tots els anticiclons han de generar situacions com aquestes: "A l'hivern generen més pol·lució", ha explicat.

stats